🛒 Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippenballetjes met bulgur
Delhaize logo
  • Kippenballetjes met bulgur
    A

Kippenballetjes met bulgur

Kippenballetjes met bulgurA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 130 g biokippengehakt
  • 130 g bulgur met fijne groenten
  • 600 g knolselder in blokjes (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 2 el versnipperde, diepgevroren sjalot
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 200 g tahini
  • zout
  • 130 g biokippengehakt
  • 130 g bulgur met fijne groenten
  • 600 g knolselder in blokjes (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 2 el versnipperde, diepgevroren sjalot
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 200 g tahini
  • zout

Begin met koken

: 45 min.
1
Strooi de bulgur in een grote kom en vul die met koud water.
2
Fruit de sjalotjes gedurende 5 min op een zacht vuurtje in een pot met een beetje olijfolie en de pijnboompitten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Wanneer de bulgur geweekt is, giet hem dan samen met de sjalotjes, de pijnboompitten, de komijn en het kippengehakt op een grote schotel. Voeg peper en zout toe en meng alles goed. Maak balletjes. Leg die op een blad in de oven met ovenpapier en laat gedurende 20 min bakken.
5
Fruit de gehakte look gedurende 5 min in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de blokjes knolselder aan toe samen met wat peper en zout en laat alles verder koken gedurende 15 min. Voeg er dan de fijngehakte platte peterselieblaadjes aan toe en laat gedurende 5 min nog wat sudderen op een zacht vuurtje.
6
Dien de balletjes op met de knolselder en de tahini.
1
Strooi de bulgur in een grote kom en vul die met koud water.
2
Fruit de sjalotjes gedurende 5 min op een zacht vuurtje in een pot met een beetje olijfolie en de pijnboompitten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Wanneer de bulgur geweekt is, giet hem dan samen met de sjalotjes, de pijnboompitten, de komijn en het kippengehakt op een grote schotel. Voeg peper en zout toe en meng alles goed. Maak balletjes. Leg die op een blad in de oven met ovenpapier en laat gedurende 20 min bakken.
5
Fruit de gehakte look gedurende 5 min in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de blokjes knolselder aan toe samen met wat peper en zout en laat alles verder koken gedurende 15 min. Voeg er dan de fijngehakte platte peterselieblaadjes aan toe en laat gedurende 5 min nog wat sudderen op een zacht vuurtje.
6
Dien de balletjes op met de knolselder en de tahini.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 964; energie (kCal): 233; vetten (g): 17,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 5,8; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 578,77
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 964; energie (kCal): 233; vetten (g): 17,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 5,8; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 578,77
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tahini
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Kip | Gekruid
Delhaize Gehakt | Kip | Gekruid
500 gr
4
45
Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
2
99
Knolselderblokjes
Delhaize Knolselderblokjes
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
15
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€19,21