⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas
Delhaize logo
A

Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas

Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaasA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 aubergines
  • 1 bosje basilicum
  • 1 kl citroensap
  • 1 geitenkaasje
  • 800 g lamsbout, ontbeend
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 paprika's
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 dl tahin
  • 1/2 ui
  • zout
  • peper
  • 2 aubergines
  • 1 bosje basilicum
  • 1 kl citroensap
  • 1 geitenkaasje
  • 800 g lamsbout, ontbeend
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 paprika's
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 dl tahin
  • 1/2 ui
  • zout
  • peper

Begin met koken

1
Rooster de paprika’s en de helft van de aubergines onder de grill.
2
Schil de rest van de aubergines, snijd ze in blokjes en bak het vruchtvlees in de pan samen met de ui.
3
Mix de gebakken en de geroosterde aubergines.
4
Voeg tahin, de helft van de olijfolie, peper en zout toe.
5
Besprenkel met enkele druppels citroensap.
6
Pel de paprika’s, snijd ze in reepjes, besprenkel met zout, olijfolie en rode wijnazijn.
7
Bak de lamsbout in de pan, kruid met peper en zout en schuif de bout in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 30 à 35 minuten.
8
Laat de lamsbout gedurende 20 minuten rusten onder aluminiumfolie en versnijd vervolgens in dikke plakken.
9
Serveer het vlees met de paprika’s, de kaviaar van aubergine. Verkruimel de geitenkaas over het gerecht. Werk de borden af met enkele basilicumblaadjes.
1
Rooster de paprika’s en de helft van de aubergines onder de grill.
2
Schil de rest van de aubergines, snijd ze in blokjes en bak het vruchtvlees in de pan samen met de ui.
3
Mix de gebakken en de geroosterde aubergines.
4
Voeg tahin, de helft van de olijfolie, peper en zout toe.
5
Besprenkel met enkele druppels citroensap.
6
Pel de paprika’s, snijd ze in reepjes, besprenkel met zout, olijfolie en rode wijnazijn.
7
Bak de lamsbout in de pan, kruid met peper en zout en schuif de bout in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 30 à 35 minuten.
8
Laat de lamsbout gedurende 20 minuten rusten onder aluminiumfolie en versnijd vervolgens in dikke plakken.
9
Serveer het vlees met de paprika’s, de kaviaar van aubergine. Verkruimel de geitenkaas over het gerecht. Werk de borden af met enkele basilicumblaadjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 546; energie (kCal): 131; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 557,8
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 546; energie (kCal): 131; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 557,8
Gluten vrij
Pasen,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tahini
1 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Geitenkaas | Chevridou
Delhaize Geitenkaas | Chevridou
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
2 × 175 gr
3 voor €5
2
49
Fijngesneden ajuin
Delhaize Fijngesneden ajuin
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
59
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€42,69