⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKroketten van grijze garnalen
Delhaize logo
  • Kroketten van grijze garnalen

Kroketten van grijze garnalen

Kroketten van grijze garnalen
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 heel ei + 1 eierdooier
  • 80 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 citroen
  • frituurolie
  • 2 el gehakte peterselie + enkele takjes
  • 40 g gemalen emmentaler
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 25 cl kreeftenfond (in bokaal)
  • 80 g paneermeel
  • 5 cl verse room
  • 1 heel ei + 1 eierdooier
  • 80 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 citroen
  • frituurolie
  • 2 el gehakte peterselie + enkele takjes
  • 40 g gemalen emmentaler
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 25 cl kreeftenfond (in bokaal)
  • 80 g paneermeel
  • 5 cl verse room

Begin met koken

1
De avond vooraf: smelt de boter in een grote steelpan op zacht vuur. Voeg de bloem toe, meng met de garde, voeg geleidelijk aan de kreeftenfond toe en roer tot een homogeen mengsel. Laat 2 min. sudderen op zacht vuur, roer regelmatig.
2
Meng de room met de kaas en de eierdooier, voeg toe aan de bereiding en meng goed. Neem van het vuur en doe er de grijze garnalen en de gehakte peterselie bij. Breng op smaak (in principe zal alleen peper nodig zijn).
3
Doe de bereiding in een kleine, rechthoekige, met bakpapier beklede schaal, strijk de bovenkant glad en dek af met vershoudfolie. Zet een nacht in de koelkast.
4
De volgende morgen: verdeel de bereiding in 8 porties, spoel je handen onder koud water en maak kroketten. Wentel ze door de bloem, schud er de overtollige bloem af, haal ze door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Leg de kroketten op een kleine schotel, dek af met vershoudfolie en zet enkele uren in de koelkast (of 2 uur in de diepvriezer als je minder tijd hebt).
5
Bak 4 kroketten tegelijk goudbruin in de hete frituurolie (180°C), laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur ook enkele peterselietakjes.
6
Serveer warm met partjes citroen, sla, enz.
1
De avond vooraf: smelt de boter in een grote steelpan op zacht vuur. Voeg de bloem toe, meng met de garde, voeg geleidelijk aan de kreeftenfond toe en roer tot een homogeen mengsel. Laat 2 min. sudderen op zacht vuur, roer regelmatig.
2
Meng de room met de kaas en de eierdooier, voeg toe aan de bereiding en meng goed. Neem van het vuur en doe er de grijze garnalen en de gehakte peterselie bij. Breng op smaak (in principe zal alleen peper nodig zijn).
3
Doe de bereiding in een kleine, rechthoekige, met bakpapier beklede schaal, strijk de bovenkant glad en dek af met vershoudfolie. Zet een nacht in de koelkast.
4
De volgende morgen: verdeel de bereiding in 8 porties, spoel je handen onder koud water en maak kroketten. Wentel ze door de bloem, schud er de overtollige bloem af, haal ze door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Leg de kroketten op een kleine schotel, dek af met vershoudfolie en zet enkele uren in de koelkast (of 2 uur in de diepvriezer als je minder tijd hebt).
5
Bak 4 kroketten tegelijk goudbruin in de hete frituurolie (180°C), laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur ook enkele peterselietakjes.
6
Serveer warm met partjes citroen, sla, enz.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Gekookte grijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekookte grijze garnalen | Noordzee
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
8
99
Soep | Kreeft
Liebig Soep | Kreeft
1 l
4
95
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Olie | Frituur | Minder geuren
Vandemoortele Olie | Frituur | Minder geuren
2 l
- €4 voor 2
8
99
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Totaal:
€22,81