1
Smelt de boter in een steelpan. Strooi er 80 g bloem in en meng 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje de kreeftenfond toe terwijl je de mengeling klopt. Laat 2 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Regelmatig roeren.
2
Meng de room, de geraspte emmental en de eidooier. Giet deze mengeling bij in de steelpan, roer goed en neem de pan van het vuur. Voeg er de grijze garnalen en een beetje gehakte peterselie aan toe. Breng op smaak. Voeg indien gewenst een beetje citroensap toe.
3
Leg een stuk bakpapier in een schotel en giet er de bereiding op. Maak ze effen en dek ze af. Laat deze bereiding 12 uur rusten in de koelkast.
4
Schud 80 g bloem op een bord. Klop de 2 eieren met een snufje zout en peper in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de bereiding uit de koelkast en verdeel ze in 24 porties. Spoel je handen onder koud water en rol balletjes van de porties.
5
Rol de balletjes een voor een door de bloem, vervolgens door het ei en nadien door het paneermeel.
6
Frituur de balletjes in een frituurketel op 180°C. Frituur ook de peterselie als garnituur. Laat even uitdruipen op een vel keukenpapier en dien meteen op met partjes citroen.
1
Smelt de boter in een steelpan. Strooi er 80 g bloem in en meng 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje de kreeftenfond toe terwijl je de mengeling klopt. Laat 2 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Regelmatig roeren.
2
Meng de room, de geraspte emmental en de eidooier. Giet deze mengeling bij in de steelpan, roer goed en neem de pan van het vuur. Voeg er de grijze garnalen en een beetje gehakte peterselie aan toe. Breng op smaak. Voeg indien gewenst een beetje citroensap toe.
3
Leg een stuk bakpapier in een schotel en giet er de bereiding op. Maak ze effen en dek ze af. Laat deze bereiding 12 uur rusten in de koelkast.
4
Schud 80 g bloem op een bord. Klop de 2 eieren met een snufje zout en peper in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de bereiding uit de koelkast en verdeel ze in 24 porties. Spoel je handen onder koud water en rol balletjes van de porties.
5
Rol de balletjes een voor een door de bloem, vervolgens door het ei en nadien door het paneermeel.
6
Frituur de balletjes in een frituurketel op 180°C. Frituur ook de peterselie als garnituur. Laat even uitdruipen op een vel keukenpapier en dien meteen op met partjes citroen.