⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel
Delhaize logo
  • Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel
    A

Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel

Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappelA
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 dikke eendenborstfilets (+- 800 g)
  • 250 g witte champignons
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 bio sinaasappel
  • 38 cl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 10 dl water
  • 1 sjalot
  • 1 dikke bol knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 handvol peterselie
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper
  • 4 dikke eendenborstfilets (+- 800 g)
  • 250 g witte champignons
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 bio sinaasappel
  • 38 cl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 10 dl water
  • 1 sjalot
  • 1 dikke bol knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 handvol peterselie
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper

Begin met koken

: 45 min + 15 à 25 min baktijd
1
Laat het eekhoorntjesbrood in warm water weken.
2
Pel al de teentjes van de bol knoflook en stoof ze aan in 1 eetlepel olie in een steelpan op heel zacht vuur. Dek af en laat 10 min zachtjes stoven. Bestrooi dan met bloem, roer 1 min, voeg geleidelijk aan de gevogeltefond en het water toe. Doe er ook de tijm en de in een lange sliert gesneden sinaasappelschil bij. Laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur.
3
Snij intussen de champignons in kleine blokjes en snipper de sjalot fijn. Bak ze aan in een braadpan in 1 eetlepel olie en laat stoven tot al het vocht verdampt is. Voeg het uitgelekte en gehakte eekhoorntjesbrood toe, breng op smaak met peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
5
Verwijder het vet van de randen van de eendenborsten en snij het vel kruisgewijs in. Kruid de vleeskanten met peper en zout en bedek er twee met de champignonvulling. Leg er de twee andere eendenborsten op en bind goed vast.
6
Laat de 2 stukken vlees aan alle kanten goudbruin bakken in een braadpan op middelhoog vuur, verwijder tussendoor het vrijgekomen braadvet. Kruid ze met peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Laat ze nog 15 à 25 min in de oven bakken, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
7
Verwijder intussen de takjes tijm en de sinaasappelschil uit de saus. Voeg de peterselie toe en mix. Breng op smaak met peper en zout.
8
Bedek de gare stukken gebraad met aluminiumfolie en laat ze nog 10 min rusten. Snij ze dan in plakken en serveer ze met de smaakvolle saus.
1
Laat het eekhoorntjesbrood in warm water weken.
2
Pel al de teentjes van de bol knoflook en stoof ze aan in 1 eetlepel olie in een steelpan op heel zacht vuur. Dek af en laat 10 min zachtjes stoven. Bestrooi dan met bloem, roer 1 min, voeg geleidelijk aan de gevogeltefond en het water toe. Doe er ook de tijm en de in een lange sliert gesneden sinaasappelschil bij. Laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur.
3
Snij intussen de champignons in kleine blokjes en snipper de sjalot fijn. Bak ze aan in een braadpan in 1 eetlepel olie en laat stoven tot al het vocht verdampt is. Voeg het uitgelekte en gehakte eekhoorntjesbrood toe, breng op smaak met peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
5
Verwijder het vet van de randen van de eendenborsten en snij het vel kruisgewijs in. Kruid de vleeskanten met peper en zout en bedek er twee met de champignonvulling. Leg er de twee andere eendenborsten op en bind goed vast.
6
Laat de 2 stukken vlees aan alle kanten goudbruin bakken in een braadpan op middelhoog vuur, verwijder tussendoor het vrijgekomen braadvet. Kruid ze met peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Laat ze nog 15 à 25 min in de oven bakken, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
7
Verwijder intussen de takjes tijm en de sinaasappelschil uit de saus. Voeg de peterselie toe en mix. Breng op smaak met peper en zout.
8
Bedek de gare stukken gebraad met aluminiumfolie en laat ze nog 10 min rusten. Snij ze dan in plakken en serveer ze met de smaakvolle saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 104; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 664,77
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 104; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 664,77
Lactose vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Borst| Eend
Delhaize Borst| Eend
4 × +/- 350 gr
+/-€
11
55
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
Delhaize Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
40 gr
4
59
Eetsinaasappels 4 stuks | Bio
Delhaize Eetsinaasappels 4 stuks | Bio
1 kg
Bio
    3
    99
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€66,72