Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKreeft belle vue
Delhaize logo
  • Kreeft belle vue
    A

Kreeft belle vue

Kreeft belle vueA
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 el whisky
  • 1/2 dl room
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 1/2 kropsla
  • 2 branches de céleri
  • een scheutje witte wijn (optioneel)
  • een scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 10 peperbollen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 el whisky
  • 1/2 dl room
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 1/2 kropsla
  • 2 branches de céleri
  • een scheutje witte wijn (optioneel)
  • een scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)

Begin met koken

: 30 min.
1
Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min. koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
2
Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 5 min.voor een kreeft van 500 g (10 min voor 1 kg) onder in de kokende court-bouillon.
3
Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng de mayonaise en de ketchup. Kruid met cayennepeper en giet de whisky erbij. Klop de room half op en lepel deze voorzichtig onder de cocktailsaus.
4
Kook de eieren hard gedurende 7 min. in kokend water. Laat afkoelen en snijd in partjes.
5
Haal de kreeften uit de bouillon, laat even uitlekken en snijd de kreeft in de helft.
6
Serveer de afgekoelde kreeft met de kropsla, de partjes ei en tomaat, een partje citroen en de cocktailsaus.
1
Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min. koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
2
Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 5 min.voor een kreeft van 500 g (10 min voor 1 kg) onder in de kokende court-bouillon.
3
Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng de mayonaise en de ketchup. Kruid met cayennepeper en giet de whisky erbij. Klop de room half op en lepel deze voorzichtig onder de cocktailsaus.
4
Kook de eieren hard gedurende 7 min. in kokend water. Laat afkoelen en snijd in partjes.
5
Haal de kreeften uit de bouillon, laat even uitlekken en snijd de kreeft in de helft.
6
Serveer de afgekoelde kreeft met de kropsla, de partjes ei en tomaat, een partje citroen en de cocktailsaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 380,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 380,36
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gekookte kreeft 400-600g
Delhaize Gekookte kreeft 400-600g
2 × +/- 500 gr
+/-€
27
50
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
20C J&B  WHISKY
J&B 20C J&B WHISKY
20 cl
10
89
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
500 gr
Bio
    3
    49
    Gemengde sla
    Delhaize Gemengde sla
    150 gr
    1
    99
    Groene selder | Bio
    Delhaize Groene selder | Bio
    350 gr
    Bio
      2
      29
      Bianca | Umbria
      Vipra Bianca | Umbria
      75 cl
      5
      99
      Natuurazijn
      Delhaize Natuurazijn
      1,5 l
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      52
      Kruiden | Steranijs
      Santa Maria Kruiden | Steranijs
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      85
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Kruiden | Kruidenbuiltje
      Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
      14 gr
      -10% voor 3
      5
      59
      Wortelen | Fijn
      Delhaize Wortelen | Fijn
      500 gr
      1
      99

      Reeds in je keuken

      Mayonaise | Met Olijfolie
      Bertolli Mayonaise | Met Olijfolie
      45 cl
      3
      39
      Ketchup | Tomato | Topdown
      Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
      22 cl
      1
      95
      Kruiden | Roze peperbollen
      Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
      21 gr
      -10% voor 3
      4
      65
      Totaal:
      +/-€101,17