⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKoreaans gemarineerde eieren en mangorijst
Delhaize logo
  • Koreaans gemarineerde eieren en mangorijst
    E

Koreaans gemarineerde eieren en mangorijst

door Jeroen De Pauw
Koreaans gemarineerde eieren en mangorijstE
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 eieren
  • 45 g microgroenten salademix
  • 2 lente-uien
  • 1 takje citroenkruid
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bokaal Chinese stemgember
  • 1 mango
  • 1 bussel koriander
  • 250 g Thaise rijst
  • 3,5 dl sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • peper
  • zout
  • 6 eieren
  • 45 g microgroenten salademix
  • 2 lente-uien
  • 1 takje citroenkruid
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bokaal Chinese stemgember
  • 1 mango
  • 1 bussel koriander
  • 250 g Thaise rijst
  • 3,5 dl sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 10 min. kooktijd (+ 12 u koeltijd)
1
Breng een grote steelpan water aan de kook. Dompel er voorzichtig de eieren in en reken naargelang hun grootte 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze meteen in koud water schrikken.
2
Verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengel. Rasp het citroengras en het teentje knoflook boven een slakom fijn. Voeg de sojasaus en 1,5 dl water toe. Mix heel de inhoud van de bokaal met gember (ook de siroop) in de hakmolen tot een puree. Hak de ontpitte rode peper, de lente-uitjes en de steeltjes van de koriander fijn. Schep alles in de marinade, samen met de sesamzaadjes. Dompel er de gepelde eieren in en leg er een dubbele laag keukenpapier bovenop: het keukenpapier wordt door de marinade doordrongen zodat de eieren volledig in het vocht ondergedompeld zijn. Er blijft zo geen enkel stukje wit! Laat 12 u in de koelkast rusten.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verdeel hem over diepe borden, voeg de mango in kleine blokjes toe, de uitgelekte eieren en de microgroenten. Snijd de eieren open, besprenkel met een beetje marinade en serveer.
1
Breng een grote steelpan water aan de kook. Dompel er voorzichtig de eieren in en reken naargelang hun grootte 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze meteen in koud water schrikken.
2
Verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengel. Rasp het citroengras en het teentje knoflook boven een slakom fijn. Voeg de sojasaus en 1,5 dl water toe. Mix heel de inhoud van de bokaal met gember (ook de siroop) in de hakmolen tot een puree. Hak de ontpitte rode peper, de lente-uitjes en de steeltjes van de koriander fijn. Schep alles in de marinade, samen met de sesamzaadjes. Dompel er de gepelde eieren in en leg er een dubbele laag keukenpapier bovenop: het keukenpapier wordt door de marinade doordrongen zodat de eieren volledig in het vocht ondergedompeld zijn. Er blijft zo geen enkel stukje wit! Laat 12 u in de koelkast rusten.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verdeel hem over diepe borden, voeg de mango in kleine blokjes toe, de uitgelekte eieren en de microgroenten. Snijd de eieren open, besprenkel met een beetje marinade en serveer.
Nutritionele informatie
E
Per 100 g: Energie: 108 kcal - Vetten: 3,5 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 5,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 108 kcal - Vetten: 3,5 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 5,7 g
Aziatisch
Vegetarisch
Ontbijt