1
Breng een grote steelpan water aan de kook. Dompel er voorzichtig de eieren in en reken naargelang hun grootte 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze meteen in koud water schrikken.
2
Verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengel. Rasp het citroengras en het teentje knoflook boven een slakom fijn. Voeg de sojasaus en 1,5 dl water toe. Mix heel de inhoud van de bokaal met gember (ook de siroop) in de hakmolen tot een puree. Hak de ontpitte rode peper, de lente-uitjes en de steeltjes van de koriander fijn. Schep alles in de marinade, samen met de sesamzaadjes. Dompel er de gepelde eieren in en leg er een dubbele laag keukenpapier bovenop: het keukenpapier wordt door de marinade doordrongen zodat de eieren volledig in het vocht ondergedompeld zijn. Er blijft zo geen enkel stukje wit! Laat 12 u in de koelkast rusten.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verdeel hem over diepe borden, voeg de mango in kleine blokjes toe, de uitgelekte eieren en de microgroenten. Snijd de eieren open, besprenkel met een beetje marinade en serveer.
1
Breng een grote steelpan water aan de kook. Dompel er voorzichtig de eieren in en reken naargelang hun grootte 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze meteen in koud water schrikken.
2
Verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengel. Rasp het citroengras en het teentje knoflook boven een slakom fijn. Voeg de sojasaus en 1,5 dl water toe. Mix heel de inhoud van de bokaal met gember (ook de siroop) in de hakmolen tot een puree. Hak de ontpitte rode peper, de lente-uitjes en de steeltjes van de koriander fijn. Schep alles in de marinade, samen met de sesamzaadjes. Dompel er de gepelde eieren in en leg er een dubbele laag keukenpapier bovenop: het keukenpapier wordt door de marinade doordrongen zodat de eieren volledig in het vocht ondergedompeld zijn. Er blijft zo geen enkel stukje wit! Laat 12 u in de koelkast rusten.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verdeel hem over diepe borden, voeg de mango in kleine blokjes toe, de uitgelekte eieren en de microgroenten. Snijd de eieren open, besprenkel met een beetje marinade en serveer.