Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenWaterzooi van vis
Delhaize logo
A

Waterzooi van vis

Waterzooi van visA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 aardappelen
  • de ciboulette
  • 20 g boter
  • 4 eierdooiers
  • 250 g garnaaltjes
  • 1 takje kervel
  • peper
  • 1 preiwit (fijngesneden)
  • 2 dl room
  • 2 g saffraan
  • 600 g schelvisfilets
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 l visbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 wortel (fijngesneden)
  • 400 aardappelen
  • de ciboulette
  • 20 g boter
  • 4 eierdooiers
  • 250 g garnaaltjes
  • 1 takje kervel
  • peper
  • 1 preiwit (fijngesneden)
  • 2 dl room
  • 2 g saffraan
  • 600 g schelvisfilets
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 l visbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 wortel (fijngesneden)

Begin met koken

1
Kook de aardappelen in de schil, pel ze en snijd in stukken.
2
Pocheer de schelvisfilets gedurende 10 minuten in de visbouillon. Schep de vis uit het vocht, laat uitlekken en dresseer de vis op de aardappelen.
3
Stoof de wortel, de ui en de prei gedurende 2 minuten aan in een klontje boter.
4
Giet de visbouillon bij de gestoofde groenten samen met de witte wijn en de saffraan. Kruid met peper en zout.
5
Laat gedurende 10 minuten sudderen.
6
Kluts de eierdooiers, roer er de room onder en bind de bouillon met dit mengsel. Let erop dat de bereiding niet meer kookt, of de ‘liaison’* schift.
7
Giet de saus over de vis en de aardappelen.
8
Werk af met de fijngesneden bieslook, de kervel en de garnaaltjes.
1
Kook de aardappelen in de schil, pel ze en snijd in stukken.
2
Pocheer de schelvisfilets gedurende 10 minuten in de visbouillon. Schep de vis uit het vocht, laat uitlekken en dresseer de vis op de aardappelen.
3
Stoof de wortel, de ui en de prei gedurende 2 minuten aan in een klontje boter.
4
Giet de visbouillon bij de gestoofde groenten samen met de witte wijn en de saffraan. Kruid met peper en zout.
5
Laat gedurende 10 minuten sudderen.
6
Kluts de eierdooiers, roer er de room onder en bind de bouillon met dit mengsel. Let erop dat de bereiding niet meer kookt, of de ‘liaison’* schift.
7
Giet de saus over de vis en de aardappelen.
8
Werk af met de fijngesneden bieslook, de kervel en de garnaaltjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 329; energie (kCal): 79; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 577,33
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 329; energie (kCal): 79; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 577,33
Belgisch
Moederdag
Diner
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Prei
Delhaize Prei
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Verse room | 33% V.G. | 2e 1/2 prijs
Campina Verse room | 33% V.G. | 2e 1/2 prijs
2 x 25 cl
Promo
4
19
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
-10% voor 3
8
99
Schelvishaasje
Delhaize Schelvishaasje
3 × +/- 221 gr
+/-€
7
18
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
3+1 gratis
2
99
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
215 gr
2de tegen -50%
1
85

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€70,94

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.