⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKleine pannenkoekjes met gekaramelliseerde ananas en vanille
Delhaize logo
  • Kleine pannenkoekjes met gekaramelliseerde ananas en vanille

Kleine pannenkoekjes met gekaramelliseerde ananas en vanille

Kleine pannenkoekjes met gekaramelliseerde ananas en vanille
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 250 g bloem
  • 5 dl karnemelk
  • 50 g gezouten boter
  • 125 g kandijsuiker
  • 1 kl bicarbonaat
  • 3 el esdoornsiroop
  • 30 g gezouten boter (voor het deeg)
  • 1 ananas
  • 3 eieren
  • 2 vanillestokjes
  • 1 limoen
  • 250 g bloem
  • 5 dl karnemelk
  • 50 g gezouten boter
  • 125 g kandijsuiker
  • 1 kl bicarbonaat
  • 3 el esdoornsiroop
  • 30 g gezouten boter (voor het deeg)
  • 1 ananas
  • 3 eieren
  • 2 vanillestokjes
  • 1 limoen

Begin met koken

: 40 min.
1
Bereid het pannenkoekendeeg. Meng de bloem, 75 g suiker (voor 6 porties) en het bicarbonaat in een kom. Vorm een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Roer de eieren lichtjes los en meng ze daarna door de bloem. Smelt de boter en giet deze samen met de karnemelk bij het deeg. Roer totdat je een homogeen deeg krijgt.
2
Snijd de vanillestokjes overlangs in 2 en schraap er de zaadjes uit. Schil de ananas en snijd in heel dunne schijfjes. Meng de resterende boter met de resterende suiker en vanillezaadjes en bak de schijfjes ananas erin zacht. Laat ze bakken totdat ze mooi gekaramelliseerd zijn.
3
Bak de pannenkoekjes. Zet hiervoor een antikleefpannetje op het vuur en lepel er met een pollepel wat deeg in. Leg een sneetje ananas op de pannenkoek en draai ze samen om van zodra het deeg aan de bovenkant (bijna) droog is. Bak de andere kant nog even en houd lekker warm. Herhaal totdat het pannenkoekendeeg en alle schijfjes ananas op zijn.
4
Afwerken doe je met wat esdoornsiroop en enkele druppeltjes limoensap. Heerlijk, die zachte zoetzure smaak.
1
Bereid het pannenkoekendeeg. Meng de bloem, 75 g suiker (voor 6 porties) en het bicarbonaat in een kom. Vorm een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Roer de eieren lichtjes los en meng ze daarna door de bloem. Smelt de boter en giet deze samen met de karnemelk bij het deeg. Roer totdat je een homogeen deeg krijgt.
2
Snijd de vanillestokjes overlangs in 2 en schraap er de zaadjes uit. Schil de ananas en snijd in heel dunne schijfjes. Meng de resterende boter met de resterende suiker en vanillezaadjes en bak de schijfjes ananas erin zacht. Laat ze bakken totdat ze mooi gekaramelliseerd zijn.
3
Bak de pannenkoekjes. Zet hiervoor een antikleefpannetje op het vuur en lepel er met een pollepel wat deeg in. Leg een sneetje ananas op de pannenkoek en draai ze samen om van zodra het deeg aan de bovenkant (bijna) droog is. Bak de andere kant nog even en houd lekker warm. Herhaal totdat het pannenkoekendeeg en alle schijfjes ananas op zijn.
4
Afwerken doe je met wat esdoornsiroop en enkele druppeltjes limoensap. Heerlijk, die zachte zoetzure smaak.
Nutritionele informatie
Energie: 354 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Lichtmis
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Bicarbonaat
La Baleine Bicarbonaat
400 gr
3
45
Esdoorn | Siroop | Bio
Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
250 gr
Bio
    5
    89
    Ananas
    Delhaize Ananas
    2 × 1,15 kg
    2
    99
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Aroma | Vanille
    Vahiné Aroma | Vanille
    20 cl
    3
    99
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €31,06