Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenKipsaltimbocca met tagliatelle en broccoli
Delhaize logo
  • Kipsaltimbocca met tagliatelle en broccoli
    C

Kipsaltimbocca met tagliatelle en broccoli

door Gema Gomez
Kipsaltimbocca met tagliatelle en broccoli C
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kippenlapjes à la minute
  • 90 g Parmaham
  • 8 salieblaadjes
  • 250 g tagliatelle
  • 4 dl room met 20% vetgehalte
  • 2 dl (rode of witte) porto
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 broccoli
  • 500 g kippenlapjes à la minute
  • 90 g Parmaham
  • 8 salieblaadjes
  • 250 g tagliatelle
  • 4 dl room met 20% vetgehalte
  • 2 dl (rode of witte) porto
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 broccoli

Begin met koken

: 25 min.
1
Bedek elk kippenlapje met 1 sneetje ham (in 2 of in 3 geplooid). Leg er 1 salieblaadje bovenop en steek alles met een tandenstoker vast. Zet even aan de kant. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Kook de broccoli 5 min. in kokend gezouten water, giet af en laat in koud water schrikken.
2
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
3
Schroei de saltimbocca (met de ham naar onder) op een vrij hoog vuur dicht, in een grote braadpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Draai ze om, schroei de onderkant dicht, verlaag het vuur en bak nog 3 min. Kruid lichtjes met zout en peper. Je moet 2 bakbeurten voorzien om alle saltimbocca te bakken (voeg indien nodig 1 el olie toe). Houd ze apart op een bord.
4
Giet de porto in de braadpan, roer alle aanbaksels goed los en laat op een vrij hoog vuur met 1⁄3 inkoken. Voeg de room toe, laat 1 min. sudderen, breng verder op smaak en schep er de kippenlapjes bij. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. sudderen, of tot de kip gaar is.
5
Fruit de goed uitgelekte broccoli op een vrij hoog vuur, met 2 el olijfolie, peper en zout. Dien heel warm op, met de saltimbocca en de pasta.
6
Tip: vind je de saus te zoet? Meng er een scheutje citroensap onder. Bereid je de saus graag op voorhand? ze gerust in en serveer met verse pasta (stap 2).
1
Bedek elk kippenlapje met 1 sneetje ham (in 2 of in 3 geplooid). Leg er 1 salieblaadje bovenop en steek alles met een tandenstoker vast. Zet even aan de kant. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Kook de broccoli 5 min. in kokend gezouten water, giet af en laat in koud water schrikken.
2
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
3
Schroei de saltimbocca (met de ham naar onder) op een vrij hoog vuur dicht, in een grote braadpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Draai ze om, schroei de onderkant dicht, verlaag het vuur en bak nog 3 min. Kruid lichtjes met zout en peper. Je moet 2 bakbeurten voorzien om alle saltimbocca te bakken (voeg indien nodig 1 el olie toe). Houd ze apart op een bord.
4
Giet de porto in de braadpan, roer alle aanbaksels goed los en laat op een vrij hoog vuur met 1⁄3 inkoken. Voeg de room toe, laat 1 min. sudderen, breng verder op smaak en schep er de kippenlapjes bij. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. sudderen, of tot de kip gaar is.
5
Fruit de goed uitgelekte broccoli op een vrij hoog vuur, met 2 el olijfolie, peper en zout. Dien heel warm op, met de saltimbocca en de pasta.
6
Tip: vind je de saus te zoet? Meng er een scheutje citroensap onder. Bereid je de saus graag op voorhand? ze gerust in en serveer met verse pasta (stap 2).
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 181 kcal - Vetten: 9,8 g - Koolhydraten: 10,6 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 9,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 181 kcal - Vetten: 9,8 g - Koolhydraten: 10,6 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 9,5 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Salie | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
2 × +/- 330 gr
+/-€
10
23
Prosc.  di Parma
Taste of Inspirations Prosc. di Parma
2 × 80 gr
4
95
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Pasta | Tagliatelle | Eieren
Delhaize Pasta | Tagliatelle | Eieren
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Room 20%
Delhaize Room 20%
2 × 25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Ruby | Porto
Sandeman Ruby | Porto
75 cl
-20%
7
83
€9,79
Karneboter
Delhaize Karneboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
+/-€49,79