1
Bedek elk kippenlapje met 1 sneetje ham (in 2 of in 3 geplooid). Leg er 1 salieblaadje bovenop en steek alles met een tandenstoker vast. Zet even aan de kant. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Kook de broccoli 5 min. in kokend gezouten water, giet af en laat in koud water schrikken.
2
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
3
Schroei de saltimbocca (met de ham naar onder) op een vrij hoog vuur dicht, in een grote braadpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Draai ze om, schroei de onderkant dicht, verlaag het vuur en bak nog 3 min. Kruid lichtjes met zout en peper. Je moet 2 bakbeurten voorzien om alle saltimbocca te bakken (voeg indien nodig 1 el olie toe). Houd ze apart op een bord.
4
Giet de porto in de braadpan, roer alle aanbaksels goed los en laat op een vrij hoog vuur met 1⁄3 inkoken. Voeg de room toe, laat 1 min. sudderen, breng verder op smaak en schep er de kippenlapjes bij. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. sudderen, of tot de kip gaar is.
5
Fruit de goed uitgelekte broccoli op een vrij hoog vuur, met 2 el olijfolie, peper en zout. Dien heel warm op, met de saltimbocca en de pasta.
6
Tip: vind je de saus te zoet? Meng er een scheutje citroensap onder. Bereid je de saus graag op voorhand? ze gerust in en serveer met verse pasta (stap 2).
1
Bedek elk kippenlapje met 1 sneetje ham (in 2 of in 3 geplooid). Leg er 1 salieblaadje bovenop en steek alles met een tandenstoker vast. Zet even aan de kant. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Kook de broccoli 5 min. in kokend gezouten water, giet af en laat in koud water schrikken.
2
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
3
Schroei de saltimbocca (met de ham naar onder) op een vrij hoog vuur dicht, in een grote braadpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Draai ze om, schroei de onderkant dicht, verlaag het vuur en bak nog 3 min. Kruid lichtjes met zout en peper. Je moet 2 bakbeurten voorzien om alle saltimbocca te bakken (voeg indien nodig 1 el olie toe). Houd ze apart op een bord.
4
Giet de porto in de braadpan, roer alle aanbaksels goed los en laat op een vrij hoog vuur met 1⁄3 inkoken. Voeg de room toe, laat 1 min. sudderen, breng verder op smaak en schep er de kippenlapjes bij. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. sudderen, of tot de kip gaar is.
5
Fruit de goed uitgelekte broccoli op een vrij hoog vuur, met 2 el olijfolie, peper en zout. Dien heel warm op, met de saltimbocca en de pasta.
6
Tip: vind je de saus te zoet? Meng er een scheutje citroensap onder. Bereid je de saus graag op voorhand? ze gerust in en serveer met verse pasta (stap 2).