1
Leg de kipfilets in een kleine kookpot. Overgiet ze met koud water tot ze net bedekt zijn, zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen, zet het vuur uit en laat 5 min. rusten. Giet af en laat lauw worden.
2
Breng intussen een grote kookpot gezouten water aan de kook. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil de onderkant. Kook ze 2 min. in het kokende water, haal ze met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze in koud water schrikken.
3
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de geschilde stengel in schijfjes. Verwijder de topjes van de groene bonen. Kook alles gedurende 5 min. in het kokende water en laat in koud water schrikken.
4
Warm een grote grill op. Snijd de courgette met de mandoline in fijne plakjes. Smeer ze in met een beetje olijfolie en gril ze kort aan de 2 kanten. Smeer de asperges lichtjes in met olie en gril ze ook.
5
Snijd het brood in grote blokjes, meng ze met 2 el olijfolie, de gehakte peterselie, peper en zout. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in een braadpan.
6
Snijd de komkommer en de kiwi’s in stukken. Mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn, met het grofgehakte lente-uitje, het citroensap, peper, zout en 4 el olijfolie.
7
Trek de kip met de vingers in stukken.
8
Snijd de sla in dikke plakjes. Dresseer ze in een schaal met alle groenten, de kip, de olijven en de croutons. Serveer en zet de dressing apart op tafel.
1
Leg de kipfilets in een kleine kookpot. Overgiet ze met koud water tot ze net bedekt zijn, zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen, zet het vuur uit en laat 5 min. rusten. Giet af en laat lauw worden.
2
Breng intussen een grote kookpot gezouten water aan de kook. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil de onderkant. Kook ze 2 min. in het kokende water, haal ze met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze in koud water schrikken.
3
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de geschilde stengel in schijfjes. Verwijder de topjes van de groene bonen. Kook alles gedurende 5 min. in het kokende water en laat in koud water schrikken.
4
Warm een grote grill op. Snijd de courgette met de mandoline in fijne plakjes. Smeer ze in met een beetje olijfolie en gril ze kort aan de 2 kanten. Smeer de asperges lichtjes in met olie en gril ze ook.
5
Snijd het brood in grote blokjes, meng ze met 2 el olijfolie, de gehakte peterselie, peper en zout. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in een braadpan.
6
Snijd de komkommer en de kiwi’s in stukken. Mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn, met het grofgehakte lente-uitje, het citroensap, peper, zout en 4 el olijfolie.
7
Trek de kip met de vingers in stukken.
8
Snijd de sla in dikke plakjes. Dresseer ze in een schaal met alle groenten, de kip, de olijven en de croutons. Serveer en zet de dressing apart op tafel.