⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten
Delhaize logo
  • Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten
    A

Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten

Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalottenA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg kalfskroon
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 pak verse bruine kalfsfond van 220 ml
  • 300 g sjalotten
  • 20 cl droge witte wijn
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg kalfskroon
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 pak verse bruine kalfsfond van 220 ml
  • 300 g sjalotten
  • 20 cl droge witte wijn
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 40 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Pel de sjalotten en afhankelijk van hun grootte, laat ze heel of snij ze in 2 of in 4. Leg ze in een ovenschaal.
3
Bind de kalfskroon op met keukentouw en wikkel het bovenste stuk van de botjes in aluminiumfolie. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten snel goudbruin in. Kruid met peper en zout en leg in de schaal bij de sjalotten. Overgiet met de witte wijn, voeg het kruidentuiltje toe en laat 40 min. in de oven bakken, bedruip af en toe met het braadvocht.
4
Giet ondertussen de kalfsfond in de pan, roer de aanbaksels los en giet alles in een steelpan. Zet opzij.
5
Maak de paddenstoelen schoon (spoel ze niet in water), doe ze in een pan met de olie en het geperste lookteentje. Zet opzij.
6
Doe het braadvocht, wanneer de kalfskroon gebakken is, bij in de steelpan met de kalfsfond. Laat de ovenschaal, bedekt met aluminiumfolie, in de uitgeschakelde oven staan.
7
Laat de saus op hevig vuur voor de helft inkoken, voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen tegelijkertijd op vrij hoog vuur, kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
8
Versnijd de kalfskroon tussen de ribben in plakken en dien op met de saus, de bospaddenstoelen en de sjalotten. Serveer met puree met olijfolie.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Pel de sjalotten en afhankelijk van hun grootte, laat ze heel of snij ze in 2 of in 4. Leg ze in een ovenschaal.
3
Bind de kalfskroon op met keukentouw en wikkel het bovenste stuk van de botjes in aluminiumfolie. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten snel goudbruin in. Kruid met peper en zout en leg in de schaal bij de sjalotten. Overgiet met de witte wijn, voeg het kruidentuiltje toe en laat 40 min. in de oven bakken, bedruip af en toe met het braadvocht.
4
Giet ondertussen de kalfsfond in de pan, roer de aanbaksels los en giet alles in een steelpan. Zet opzij.
5
Maak de paddenstoelen schoon (spoel ze niet in water), doe ze in een pan met de olie en het geperste lookteentje. Zet opzij.
6
Doe het braadvocht, wanneer de kalfskroon gebakken is, bij in de steelpan met de kalfsfond. Laat de ovenschaal, bedekt met aluminiumfolie, in de uitgeschakelde oven staan.
7
Laat de saus op hevig vuur voor de helft inkoken, voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen tegelijkertijd op vrij hoog vuur, kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
8
Versnijd de kalfskroon tussen de ribben in plakken en dien op met de saus, de bospaddenstoelen en de sjalotten. Serveer met puree met olijfolie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 448; energie (kCal): 107; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 580,8
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 448; energie (kCal): 107; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 580,8
Gluten vrij
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfsfricassee
Delhaize Kalfsfricassee
2 × +/- 550 gr
+/-€
10
22
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Fond | Kalf | Wit
Delhaize Fond | Kalf | Wit
22 cl
3
99
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€38,28