⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippenhapjes met gember
Delhaize logo
  • Kippenhapjes met gember

Kippenhapjes met gember

Kippenhapjes met gember
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g kippenborstfilets
  • 2 el rijstazijn
  • 4 el sojasaus
  • 1 el griessuiker
  • 2 el gehakte koriander
  • 50 g maïszetmeel
  • 2 el saké
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 afgestreken el verse geraspte gember
  • 840 g "Wokmix” groenten met sluimererwten
  • arachideolie om te frituren
  • 1 limoen
  • peper
  • 700 g kippenborstfilets
  • 2 el rijstazijn
  • 4 el sojasaus
  • 1 el griessuiker
  • 2 el gehakte koriander
  • 50 g maïszetmeel
  • 2 el saké
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 afgestreken el verse geraspte gember
  • 840 g "Wokmix” groenten met sluimererwten
  • arachideolie om te frituren
  • 1 limoen
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe de sojasaus, saké, suiker en gember in een schaal. Voeg de in blokjes gesneden kip toe, meng, dek af en laat rusten.
2
Splits ondertussen de broccoli (van de wokmix) op in kleinere roosjes. Laat alle groenten 2 min. garen in kokend water. Giet af en spoel goed onder koud water. Doe de groenten in een kom en voeg zonnebloem- en sesamolie toe, rijstazijn, peper, zout, gehakte koriander en de in heel fijne halve schijfjes gesneden limoen. Meng goed.
3
Verwarm de olie tot 180°C. Laat de blokjes kip uitlekken, wentel ze in het maïszetmeel en schud er het overtollige meel af. Frituur ze in 2 of 3 keer tot ze goudbruin en van binnen goed gebakken zijn.
4
Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met de salade. Serveer ze eventueel met kommetjes sojasaus en sweetened chili sauce.
1
Doe de sojasaus, saké, suiker en gember in een schaal. Voeg de in blokjes gesneden kip toe, meng, dek af en laat rusten.
2
Splits ondertussen de broccoli (van de wokmix) op in kleinere roosjes. Laat alle groenten 2 min. garen in kokend water. Giet af en spoel goed onder koud water. Doe de groenten in een kom en voeg zonnebloem- en sesamolie toe, rijstazijn, peper, zout, gehakte koriander en de in heel fijne halve schijfjes gesneden limoen. Meng goed.
3
Verwarm de olie tot 180°C. Laat de blokjes kip uitlekken, wentel ze in het maïszetmeel en schud er het overtollige meel af. Frituur ze in 2 of 3 keer tot ze goudbruin en van binnen goed gebakken zijn.
4
Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met de salade. Serveer ze eventueel met kommetjes sojasaus en sweetened chili sauce.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
2 × 600 gr
7
80
Rijstazijn
Saitaku Rijstazijn
15 cl
3
39
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Sake Hakushika
Hakushika Sake Hakushika
50 cl
12
55
Olie | Wok | Geroosterde sesam
Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
4
45
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Wok | Chilipeper | Rood
    Delhaize Wok | Chilipeper | Rood
    3 × 400 gr
    2
    65
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59

    Reeds in je keuken

    Olie | Zonnebloem
    Delhaize Olie | Zonnebloem
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    05
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €60,01