⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKoninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen

Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen

Koninginnenhapje met grijze garnalen, sint-jakobsvruchten en oesterzwammen
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 takje selder
  • zwarte peper
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 60 g bloem
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl zure room
  • 15 cl cognac
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm
  • 600 g hele grijze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 kleine oesterzwammen
  • 8 sint-jakobsvruchten (diepvries)
  • 4 vidés
  • zout
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • zwarte peper
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 60 g bloem
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 10 cl zure room
  • 15 cl cognac
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm
  • 600 g hele grijze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 kleine oesterzwammen
  • 8 sint-jakobsvruchten (diepvries)
  • 4 vidés

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. garen
1
Pel de grijze garnalen en houd de schalen en de kopjes apart.
2
Hak de sjalot en de look fijn. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes.
3
Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot en bak de schalen en de kopjes van de garnalen op een hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot en de look toe en laat 3 min. koken. Voeg dan de wortel en de selder toe en laat 5 min. koken. Blus met de cognac en voeg 1,5 l water toe. Voeg het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Zout, peper en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje. Zeef deze bereiding. Giet hiervan 1 l in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
4
Meng de boter en de bloem tot er een homogene massa ontstaat. Voeg hier beetje bij beetje al roerend de garnalenbouillon bij. Voeg dan de room toe. Houd dit mengsel warm au bain-marie.
5
Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten gedurende 2 min. in wat olijfolie. Zout en peper. Sauteer de oesterzwammen in olijfolie.
6
Meng de saus, de grijze garnalen, de sint-jakobsvruchten en de oesterzwammen voorzichtig.
7
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min. op.
8
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
1
Pel de grijze garnalen en houd de schalen en de kopjes apart.
2
Hak de sjalot en de look fijn. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes.
3
Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot en bak de schalen en de kopjes van de garnalen op een hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot en de look toe en laat 3 min. koken. Voeg dan de wortel en de selder toe en laat 5 min. koken. Blus met de cognac en voeg 1,5 l water toe. Voeg het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Zout, peper en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje. Zeef deze bereiding. Giet hiervan 1 l in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
4
Meng de boter en de bloem tot er een homogene massa ontstaat. Voeg hier beetje bij beetje al roerend de garnalenbouillon bij. Voeg dan de room toe. Houd dit mengsel warm au bain-marie.
5
Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten gedurende 2 min. in wat olijfolie. Zout en peper. Sauteer de oesterzwammen in olijfolie.
6
Meng de saus, de grijze garnalen, de sint-jakobsvruchten en de oesterzwammen voorzichtig.
7
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min. op.
8
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
Nutritionele informatie
Energie: 487 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    VS | 40% alc. | Franse cognac
    Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
    70 cl
    1 = -10% | 2 = -15%
    39
    99
    Tomaten | Puree
    Delhaize Tomaten | Puree
    3 x 70 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    19
    Kruidentuiltje | Verpakt
    Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
    20 gr
    1
    75
    Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
    Delhaize Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
    3 × 250 gr
    6
    99
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      4
      79
      Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
      Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
      2 × +/- 185 gr
      +/-€
      10
      17
      Bladerdeeg
      Herta Bladerdeeg
      4 × 230 gr
      2de tegen -50%
      1
      99
      Wortelen | Bos | Verpakt
      Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
      1 st
      2
      19

      Reeds in je keuken

      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Look | Netje | Bio
      Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
        Zeezout | Fijn | Jodium
        Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
        125 gr
        0
        69
        Totaal:
        +/-€102,62