Recept zoekresultatenEendenborstfilet met rodevruchtensaus
Delhaize logo
  • Eendenborstfilet met rodevruchtensaus
    A

Eendenborstfilet met rodevruchtensaus

door Whoogys
Eendenborstfilet met rodevruchtensausA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eendenborsten
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 g rucola
  • 12 frambozen
  • 10 braambessen
  • 8 aardbeien
  • 800 g krielaardappelen
  • 5 cl xeresazijn
  • 5 el olijfolie
  • 4 el Provençaalse kruiden
  • 1/2 gevogeltebouillonblokje
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 2 eendenborsten
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 g rucola
  • 12 frambozen
  • 10 braambessen
  • 8 aardbeien
  • 800 g krielaardappelen
  • 5 cl xeresazijn
  • 5 el olijfolie
  • 4 el Provençaalse kruiden
  • 1/2 gevogeltebouillonblokje
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes over. Voeg de geplette teentjes knoflook toe, zout, 2 el olijfolie en de Provençaalse kruiden. Schuif 30 min. in de oven en meng intussen af en toe.
2
Verwijder het teveel aan vet rondom de eendenborsten. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vet. Leg de eendenborsten, met de vetkant naar onder, in een koude braadpan en verwarm ze op een matig vuurtje. Bak ze gedurende 3 à 4 min., draai ze om en bak ze nog 2 min. Leg de eendenborsten op de bakplaat van de krieltjes en schuif ze nog 5 min. mee in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze onder een stuk aluminiumfolie rusten.
3
Houd enkele rode vruchten apart voor de afwerking en snijd de rest fijn. Doe ze in dezelfde braadpan (giet eerst het overtollige vet weg), fruit 1 min. en blus met 4 cl Xérèsazijn. Voeg 1 dl water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje. Laat tot een stroperige textuur inkoken.
4
Meng de rest van de rode vruchten met de rucola, 3 el olijfolie, 1 cl Xérèsazijn, zout, peper en Espelettepeper, naar eigen smaak.
5
Snijd de eendenborsten in dikke sneetjes en serveer met de saus, de krieltjes en de salade.
6
Tip: Het geheim van de chefs voor perfect gebakken eendenborst? Haal het vlees 1 u op voorhand uit de koelkast!
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes over. Voeg de geplette teentjes knoflook toe, zout, 2 el olijfolie en de Provençaalse kruiden. Schuif 30 min. in de oven en meng intussen af en toe.
2
Verwijder het teveel aan vet rondom de eendenborsten. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vet. Leg de eendenborsten, met de vetkant naar onder, in een koude braadpan en verwarm ze op een matig vuurtje. Bak ze gedurende 3 à 4 min., draai ze om en bak ze nog 2 min. Leg de eendenborsten op de bakplaat van de krieltjes en schuif ze nog 5 min. mee in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze onder een stuk aluminiumfolie rusten.
3
Houd enkele rode vruchten apart voor de afwerking en snijd de rest fijn. Doe ze in dezelfde braadpan (giet eerst het overtollige vet weg), fruit 1 min. en blus met 4 cl Xérèsazijn. Voeg 1 dl water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje. Laat tot een stroperige textuur inkoken.
4
Meng de rest van de rode vruchten met de rucola, 3 el olijfolie, 1 cl Xérèsazijn, zout, peper en Espelettepeper, naar eigen smaak.
5
Snijd de eendenborsten in dikke sneetjes en serveer met de saus, de krieltjes en de salade.
6
Tip: Het geheim van de chefs voor perfect gebakken eendenborst? Haal het vlees 1 u op voorhand uit de koelkast!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g : Energie : 89 kcal - Vetten : 3,9 g - Koolhydraten : 8,3 g - Vezels : 4,6 g - Eiwitten : 2,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g : Energie : 89 kcal - Vetten : 3,9 g - Koolhydraten : 8,3 g - Vezels : 4,6 g - Eiwitten : 2,2 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Borst| Eend
Delhaize Borst| Eend
2 × +/- 350 gr
+/-€
11
55
Jonge sla | Rucola | Maxi P
Delhaize Jonge sla | Rucola | Maxi P
2 × 175 gr
2
29
Frambozen | Bio
Delhaize Frambozen | Bio
100 gr
Bio
    3
    49
    Braambes
    Delhaize Braambes
    125 gr
    3
    19
    Aardbei | Bio
    Delhaize Aardbei | Bio
    250 gr
    Bio
      4
      49
      Krielaardappelen
      Delhaize Krielaardappelen
      1 kg
      2
      89
      Azijn | Xérès
      Taste of Inspirations Azijn | Xérès
      25 cl
      1
      89
      Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
      Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
      15 gr
      Bio
        1
        35
        Bouillon | Rund | Vetarm
        365 Bouillon | Rund | Vetarm
        120 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        46

        Reeds in je keuken

        Knoflook | Netje
        Delhaize Knoflook | Netje
        250 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        1
        59
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        • little-lione.external.82792960.svg
        5
        25
        Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
        Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
        45 gr
        Bio
          2
          89
          Zeezout | Fijn | Jodium
          Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
          750 gr
          • little-lione.external.82792960.svg
          0
          79
          Totaal:
          +/-€45,44