Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Delhaize logo

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 2 kalfslapjes (ong. 170 g/stuk)
  • 75 g Averbodekaas
  • 2 sneetjes gekookte ham
  • 2 eieren
  • 60 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • peper
  • 150 g Luikse siroop
  • 5 cl Averbode-bier
  • 1 el olijfolie
  • 2 kalfslapjes (ong. 170 g/stuk)
  • 75 g Averbodekaas
  • 2 sneetjes gekookte ham
  • 2 eieren
  • 60 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • peper
  • 150 g Luikse siroop
  • 5 cl Averbode-bier
  • 1 el olijfolie

Begin met koken

: 20 min.
1
Snijd de kalfslapjes in de dikte doormidden zodat je dunne lapjes krijgt.
2
Rasp de kaas met de grove kant van de rasp. Verdeel de kaas over de helft van de halve kalfslapjes, leg er een schelletje ham op en leg er de andere helft van de lapjes op.
3
Klop de eieren in een bord en voeg er een snuifje zout en peper aan toe.
4
Wentel de cordon bleus in een beetje bloem, schud het teveel aan bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
5
Giet de Luikse stroop en het bier in een steelpan. Verwarm het mengsel al roerend en laat het sudderen op een zacht vuurtje.
6
Verwarm een beetje olijfolie in een pan, leg er de cordon bleus in en laat ze aan beide kanten goudbruin bakken op een matig vuurtje.
7
Snijd ze in kleine stukjes en serveer ze als aperitiefhapje met de saus.
1
Snijd de kalfslapjes in de dikte doormidden zodat je dunne lapjes krijgt.
2
Rasp de kaas met de grove kant van de rasp. Verdeel de kaas over de helft van de halve kalfslapjes, leg er een schelletje ham op en leg er de andere helft van de lapjes op.
3
Klop de eieren in een bord en voeg er een snuifje zout en peper aan toe.
4
Wentel de cordon bleus in een beetje bloem, schud het teveel aan bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
5
Giet de Luikse stroop en het bier in een steelpan. Verwarm het mengsel al roerend en laat het sudderen op een zacht vuurtje.
6
Verwarm een beetje olijfolie in een pan, leg er de cordon bleus in en laat ze aan beide kanten goudbruin bakken op een matig vuurtje.
7
Snijd ze in kleine stukjes en serveer ze als aperitiefhapje met de saus.
Nutritionele informatie
Energie: 172 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Lapje | Kalf
Delhaize Lapje | Kalf
2 × +/- 200 gr
+/-€
4
16
Kubus Averbode
Averbode Kubus Averbode
150 gr
3
89
Ontvette ham
Delhaize Ontvette ham
+/- 150 gr
2de tegen -40%
+/-€
3
90
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Luikse siroop | Abrikozen
Meurens Luikse siroop | Abrikozen
300 gr
3
05
Blond Bier | Pils | 5,2% Alc. | Fles
Stella Artois Blond Bier | Pils | 5,2% Alc. | Fles
6 x 25 cl
2 = -20% | 3 = -25%
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
4
99

Reeds in je keuken

Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Totaal:
+/-€25,84