⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenManti: kleine lamsravioli
Delhaize logo
  • Manti: kleine lamsravioli

Manti: kleine lamsravioli

Manti: kleine lamsravioli
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 6 el water
  • 250 g lamsschouder in sneetjes (zonder been)
  • 100 g kikkererwten in blik
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 scheut wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g turkse natuuryoghurt
  • 2 el sumak in poeder
  • olijfolie
  • zout
  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 6 el water
  • 250 g lamsschouder in sneetjes (zonder been)
  • 100 g kikkererwten in blik
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 scheut wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g turkse natuuryoghurt
  • 2 el sumak in poeder
  • olijfolie
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Doe de bloem in een schotel en maak een kuiltje in het midden. Breek het ei. Voeg water toe en kneed snel. Maak een bol. Bedek hem met een vochtige doek en laat gedurende 30 minuten rusten.
2
Rol het deeg uit met een deegrol op een werkvlak bestrooid met bloem of doe dit door middel van een pletpers. Snijd in blokjes van 5 cm.
3
Snij het vlees in stukken en hak ze in de keukenrobot met de uitgelekte kikkererwten, azijn en kaneel. Mix. Giet de vulling in een slakom, voeg zout en peper toe en meng.
4
Plaats 1 koffielepel vulling in het midden van elk blokje. Maak de randen nat met water en vorm pakketjes met vier hoeken. Knijp de randen samen om het deeg vast te maken.
5
Stoom de manti's gedurende 15 à 20 minuten, naargelang de dikte van het deeg.
6
Schil de look en vermaal hem. Meng de look met de yoghurt, voeg zout en peper toe.
7
Op het bord: verdeel de manti's over het bord. Voeg een lepel yoghurtsaus toe in het midden. Bestrooi met sumak en giet er wat olijfolie over.
1
Doe de bloem in een schotel en maak een kuiltje in het midden. Breek het ei. Voeg water toe en kneed snel. Maak een bol. Bedek hem met een vochtige doek en laat gedurende 30 minuten rusten.
2
Rol het deeg uit met een deegrol op een werkvlak bestrooid met bloem of doe dit door middel van een pletpers. Snijd in blokjes van 5 cm.
3
Snij het vlees in stukken en hak ze in de keukenrobot met de uitgelekte kikkererwten, azijn en kaneel. Mix. Giet de vulling in een slakom, voeg zout en peper toe en meng.
4
Plaats 1 koffielepel vulling in het midden van elk blokje. Maak de randen nat met water en vorm pakketjes met vier hoeken. Knijp de randen samen om het deeg vast te maken.
5
Stoom de manti's gedurende 15 à 20 minuten, naargelang de dikte van het deeg.
6
Schil de look en vermaal hem. Meng de look met de yoghurt, voeg zout en peper toe.
7
Op het bord: verdeel de manti's over het bord. Voeg een lepel yoghurtsaus toe in het midden. Bestrooi met sumak en giet er wat olijfolie over.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sumac
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
Delhaize Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
+/- 250 gr
+/-€
5
87
Kikkererwten
Bonduelle Kikkererwten
2 x 60 gr
2
65
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
42 gr
Bio
    1
    89
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      +/-€17,85