Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPastilla met gehakt
Delhaize logo
  • Pastilla met gehakt
    A

Pastilla met gehakt

Pastilla met gehaktA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 grote uien
  • 3 e.l. olijfolie
  • 70 g langkorrelrijst
  • 500 g rundergehakt (gehakte biefstuk)
  • 1 el bloem
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 15 dl water
  • 1 kl harissa
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • peper
  • 4 vellen brickdeeg (voor de bodem)
  • zout
  • 3 grote uien
  • 3 e.l. olijfolie
  • 70 g langkorrelrijst
  • 500 g rundergehakt (gehakte biefstuk)
  • 1 el bloem
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 15 dl water
  • 1 kl harissa
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • peper
  • 4 vellen brickdeeg (voor de bodem)
  • zout

Begin met koken

: 35 min. bereidingstijd + 35 min. baktijd
1
Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
2
Kook ondertussen de rijst gaar.
3
Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
5
Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
6
Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
7
Zet 20 min. in de oven.
8
Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.
1
Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
2
Kook ondertussen de rijst gaar.
3
Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
5
Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
6
Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
7
Zet 20 min. in de oven.
8
Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 433,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 433,55
Orientaals
Barbecue,Moederdag
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
+/- 210 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
45
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Piment voor harissa
Santa Maria Kruiden | Piment voor harissa
27 gr
-10% voor 3
3
29
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Brickvellen
Delhaize Brickvellen
170 gr
2
49

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€14,21