1
Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
2
Kook ondertussen de rijst gaar.
3
Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
5
Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
6
Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
8
Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.
1
Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
2
Kook ondertussen de rijst gaar.
3
Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
5
Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
6
Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
8
Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.