Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFettucciné met witloof en spekblokjes
Delhaize logo
  • Fettucciné met witloof en spekblokjes
    B

Fettucciné met witloof en spekblokjes

Fettucciné met witloof en spekblokjesB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 350 g fettuccine (of tagliatelle)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 25 cl room met 20% v.g.
  • peper
  • 500 g witloof
  • 350 g fettuccine (of tagliatelle)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 25 cl room met 20% v.g.
  • peper
  • 500 g witloof

Begin met koken

1
Hak het witloof grof en bak het aan in de olie in een grote, diepe pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof gedurende 10 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
2
Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook in een grote kookpan. Kook er de pasta "al dente" in.
3
Bak de spekblokjes goudbruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
4
Voeg de spekblokjes en de room bij het gaargestoofde witloof, breng op smaak met peper en zout en laat 2 min. sudderen op zacht vuur.
5
Giet de saus op de uitgelekte pasta, meng goed en dien meteen op. Geef er geraspte parmezaan apart bij.
1
Hak het witloof grof en bak het aan in de olie in een grote, diepe pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof gedurende 10 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
2
Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook in een grote kookpan. Kook er de pasta "al dente" in.
3
Bak de spekblokjes goudbruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
4
Voeg de spekblokjes en de room bij het gaargestoofde witloof, breng op smaak met peper en zout en laat 2 min. sudderen op zacht vuur.
5
Giet de saus op de uitgelekte pasta, meng goed en dien meteen op. Geef er geraspte parmezaan apart bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,39
Italiaans
Kids
Diner
Hoofdgerecht