⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKip fine champagne
Delhaize logo
  • Kip fine champagne
    C

Kip fine champagne

Kip fine champagneC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kippenbouten
  • 250 g gemengde champignons
  • 1 sjalot
  • 50 g geklaarde boter
  • peper
  • zout
  • 75 g Parijse champignons (voor de saus)
  • 1 stronk witloof (voor de saus)
  • 1 sjalot (voor de saus)
  • 30 g boter (voor de saus)
  • 1 dl cognac (voor de saus)
  • 1 el mosterd (voor de saus)
  • 4,5 dl gevogeltefond (voor de saus)
  • 2 dl room (voor de saus)
  • 4 kippenbouten
  • 250 g gemengde champignons
  • 1 sjalot
  • 50 g geklaarde boter
  • peper
  • zout
  • 75 g Parijse champignons (voor de saus)
  • 1 stronk witloof (voor de saus)
  • 1 sjalot (voor de saus)
  • 30 g boter (voor de saus)
  • 1 dl cognac (voor de saus)
  • 1 el mosterd (voor de saus)
  • 4,5 dl gevogeltefond (voor de saus)
  • 2 dl room (voor de saus)

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Smelt 30 g geklaarde boter in een anti-kleefpan en bak de kippenbouten gedurende enkele min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat de kip nog 15-20 min. verder garen in de oven en lepel er af en toe wat van de boter over. Dat zorgt voor een krokant en gekleurd vel.
3
Ondertussen maak je de saus: Pel en snipper de sjalot fijn. Snijd het witloof fijn en de champignons in stukken. Smelt ondertussen de boter en stoof de sjalot aan. Verhoog het vuur, voeg het witloof en de champignons toe. Bak alles samen gedurende 5 min. op een middelhoog vuur. Blus met de cognac en meng er daarna de mosterd door. Voeg de gevogelte fond toe en laat de saus een 10 tal min. reduceren. Giet ze door een zeef en voeg er dan de room aan toe. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
4
Verwijder alle vuil en de voetjes van de champignons. Pel en snipper de sjalot fijn en stoof deze aan in de rest van de geklaarde boter. Verhoog het vuur en bak de champignons kort en krachtig aan.
5
Controleer of de kip gaar is, geef indien nodig nog enkele min. bij. Serveer ze met de gebakken champignon mengeling en de saus.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Smelt 30 g geklaarde boter in een anti-kleefpan en bak de kippenbouten gedurende enkele min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat de kip nog 15-20 min. verder garen in de oven en lepel er af en toe wat van de boter over. Dat zorgt voor een krokant en gekleurd vel.
3
Ondertussen maak je de saus: Pel en snipper de sjalot fijn. Snijd het witloof fijn en de champignons in stukken. Smelt ondertussen de boter en stoof de sjalot aan. Verhoog het vuur, voeg het witloof en de champignons toe. Bak alles samen gedurende 5 min. op een middelhoog vuur. Blus met de cognac en meng er daarna de mosterd door. Voeg de gevogelte fond toe en laat de saus een 10 tal min. reduceren. Giet ze door een zeef en voeg er dan de room aan toe. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
4
Verwijder alle vuil en de voetjes van de champignons. Pel en snipper de sjalot fijn en stoof deze aan in de rest van de geklaarde boter. Verhoog het vuur en bak de champignons kort en krachtig aan.
5
Controleer of de kip gaar is, geef indien nodig nog enkele min. bij. Serveer ze met de gebakken champignon mengeling en de saus.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 123 kcal - Vetten: 8,6 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 6,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 123 kcal - Vetten: 8,6 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 6,6 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht