Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKerststronk met speculaas en mascarpone
Delhaize logo
  • Kerststronk met speculaas en mascarpone
    E

Kerststronk met speculaas en mascarpone

door Jeroen Meus
Kerststronk met speculaas en mascarponeE
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 100 g suiker
  • 65 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 40 g amandelpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 200 g speculaaspasta
  • 200 g mascarpone
  • 20 g vanillesuiker (voor de vulling)
  • 50 g vanillesuiker (voor de afwerking)
  • 200 g speculaaskoekjes met chocolade
  • 50 g witte chocolade
  • 2 dl slagroom
  • 1 kl zilveren parels
  • 100 g suiker
  • 65 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 40 g amandelpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 200 g speculaaspasta
  • 200 g mascarpone
  • 20 g vanillesuiker (voor de vulling)
  • 50 g vanillesuiker (voor de afwerking)
  • 200 g speculaaskoekjes met chocolade
  • 50 g witte chocolade
  • 2 dl slagroom
  • 1 kl zilveren parels

Begin met koken

: 30 min + 20 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bereid het rolbiscuit. Splits hiervoor de eieren in dooiers en witten. Klop de helft van de suiker met de eidooiers tot een bleke massa. Klop de eiwitten met het snufje zout stijf en voeg de rest van de suiker toe. Klop verder tot een stevige mousse. Schep de eiwitten voorzichtig onder de opgeklopte dooiers. Zeef de bloem en meng onder het beslag. Meng ook het amandelpoeder, het bakpoeder, het cacaopoeder, het vanilleextract en de speculaaskruiden onder het beslag.
3
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en stort het beslag erop. Strijk de bovenkant glad met een paletmes en bak de biscuit zo’n 20 min in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven, leg er een handdoek op en draai om. Laat de biscuit zo afkoelen.
4
Snijd de vanillestok overlangs in de helft, schraap de zaadjes eruit en lepel ze onder de mascarpone. Voeg er ook de vanillesuiker bij en meng met de speculaaspasta. Bestrijk de afgekoelde biscuit met de mascarpone-speculaasmengeling. Verkruimel een deel van de speculaasjes en bestrooi de biscuit ermee. Rol de biscuit voorzichtig op. Rol de opgerolde biscuit door de overgebleven verkruimelde speculaasjes.
5
Voor de afwerking voeg je de vanillesuiker en de zaadjes van de vanillestok bij de room en klop je de room net niet stijf. Doe de gesuikerde room in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit de vanilleroom zigzag over de biscuit. Werk de rol af met geraspte witte chocolade en de zilverparels.
6
Laat je verbeelding de vrije loop om iets mooi te maken van je kerststronk: hosties, kerstfiguurtjes... en alles wat je helemaal in kerststemming brengt.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bereid het rolbiscuit. Splits hiervoor de eieren in dooiers en witten. Klop de helft van de suiker met de eidooiers tot een bleke massa. Klop de eiwitten met het snufje zout stijf en voeg de rest van de suiker toe. Klop verder tot een stevige mousse. Schep de eiwitten voorzichtig onder de opgeklopte dooiers. Zeef de bloem en meng onder het beslag. Meng ook het amandelpoeder, het bakpoeder, het cacaopoeder, het vanilleextract en de speculaaskruiden onder het beslag.
3
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en stort het beslag erop. Strijk de bovenkant glad met een paletmes en bak de biscuit zo’n 20 min in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven, leg er een handdoek op en draai om. Laat de biscuit zo afkoelen.
4
Snijd de vanillestok overlangs in de helft, schraap de zaadjes eruit en lepel ze onder de mascarpone. Voeg er ook de vanillesuiker bij en meng met de speculaaspasta. Bestrijk de afgekoelde biscuit met de mascarpone-speculaasmengeling. Verkruimel een deel van de speculaasjes en bestrooi de biscuit ermee. Rol de biscuit voorzichtig op. Rol de opgerolde biscuit door de overgebleven verkruimelde speculaasjes.
5
Voor de afwerking voeg je de vanillesuiker en de zaadjes van de vanillestok bij de room en klop je de room net niet stijf. Doe de gesuikerde room in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit de vanilleroom zigzag over de biscuit. Werk de rol af met geraspte witte chocolade en de zilverparels.
6
Laat je verbeelding de vrije loop om iets mooi te maken van je kerststronk: hosties, kerstfiguurtjes... en alles wat je helemaal in kerststemming brengt.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1632; energie (kCal): 392; vetten (g): 24,4; verzadigde vetten (g): 11,7; koolhydraten (g): 35,9; suikers (g): 25; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 471,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1632; energie (kCal): 392; vetten (g): 24,4; verzadigde vetten (g): 11,7; koolhydraten (g): 35,9; suikers (g): 25; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 471,18
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
Delhaize Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
200 gr
Bio
    3
    19
    Mini Speculoos
    Crumbel Mini Speculoos
    2 × 180 gr
    2de tegen -50%
    3
    15
    Pasta | Speculoos
    Lotus Pasta | Speculoos
    400 gr
    3= gratis collect
    2
    55
    Mascarpone
    Delhaize Mascarpone
    250 gr
    1
    59
    Suiker | Gevanillineerd
    Delhaize Suiker | Gevanillineerd
    10 x 8 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    49
    Chocolade | Wit | Tablet
    Galak Chocolade | Wit | Tablet
    100 gr
    2
    59
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Suiker | Parelkorrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
    500 gr
    3
    15

    Reeds in je keuken

    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €28,85