⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenHoge vanilletaart met kokos
Delhaize logo
  • Hoge vanilletaart met kokos

Hoge vanilletaart met kokos

Hoge vanilletaart met kokos
Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
  • 600 g bloem
  • 50 g bloem voor de bakvormen
  • 550 g suiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 250 g amandelpoeder
  • 1 l melk
  • 80 g kokosschilfers
  • 400 g boter
  • 1 kl zout
  • 125 g Philadelphia 'Original'
  • 1,5 dl room
  • 50 g suiker (voor de vulling)
  • 375 g mascarpone
  • 3 el bloemsuiker
  • 10 eiwitten
  • zilveren suikerbolletjes
  • 600 g bloem
  • 50 g bloem voor de bakvormen
  • 550 g suiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 250 g amandelpoeder
  • 1 l melk
  • 80 g kokosschilfers
  • 400 g boter
  • 1 kl zout
  • 125 g Philadelphia 'Original'
  • 1,5 dl room
  • 50 g suiker (voor de vulling)
  • 375 g mascarpone
  • 3 el bloemsuiker
  • 10 eiwitten

Begin met koken

: 30 min. + 40 min. baktijd
1
Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
2
Voeg de boter toe.
3
Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
4
Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
5
Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
6
Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
7
Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
8
Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
9
Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
10
Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
11
Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.
1
Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
2
Voeg de boter toe.
3
Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
4
Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
5
Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
6
Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
7
Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
8
Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
9
Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
10
Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
11
Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.
Nutritionele informatie
Energie: 529 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert