Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTrifle van rood fruit, mascarpone en witte chocolade
Delhaize logo
  • Trifle van rood fruit, mascarpone en witte chocolade
    D

Trifle van rood fruit, mascarpone en witte chocolade

door Jeroen Meus
Trifle van rood fruit, mascarpone en witte chocoladeD
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 450 g gemengd rood fruit (vers of diepgevroren)
  • 250 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 50 g witte chocolade
  • 450 g gemengd rood fruit (vers of diepgevroren)
  • 250 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 50 g witte chocolade

Begin met koken

: 50 min
1
Zet een kookpot op een matig vuur en strooi er de rode vruchten in met de helft van de suiker en het sap van ½ limoen. Laat het fruit 10 minuten opwarmen en pruttelen. Giet daarna het warme fruit door een zeef en vang het vruchtensap op. Zet het uitgelekte rood fruit apart en laat afkoelen.
2
Neem een ruime mengschaal en doe er de andere helft van de suiker in. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de suiker. Klop stevig op tot een romige witte massa.
3
Snijd de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes uit de peul. Meng de vanillezaadjes en de mascarpone bij het ei-suikermengsel en meng tot een homogene massa.
4
Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de mascarpone.
5
Doe de koekjes in een vijzel en verkruimel ze grof.
6
Vul de glaasjes. Werk hiervoor in laagjes. Schep in elk glas een laagje van het uitgelekte rood fruit en een beetje vruchtensap. Rasp er een beetje witte chocolade over. Lepel er wat verkruimelde koekjes over en daarop een beetje mascarponemousse. Herhaal nog 1 of 2 keer en eindig met een schep mascarponemousse.
7
Serveer meteen of plaats in de koelkast tot je ze wil serveren.
1
Zet een kookpot op een matig vuur en strooi er de rode vruchten in met de helft van de suiker en het sap van ½ limoen. Laat het fruit 10 minuten opwarmen en pruttelen. Giet daarna het warme fruit door een zeef en vang het vruchtensap op. Zet het uitgelekte rood fruit apart en laat afkoelen.
2
Neem een ruime mengschaal en doe er de andere helft van de suiker in. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de suiker. Klop stevig op tot een romige witte massa.
3
Snijd de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes uit de peul. Meng de vanillezaadjes en de mascarpone bij het ei-suikermengsel en meng tot een homogene massa.
4
Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de mascarpone.
5
Doe de koekjes in een vijzel en verkruimel ze grof.
6
Vul de glaasjes. Werk hiervoor in laagjes. Schep in elk glas een laagje van het uitgelekte rood fruit en een beetje vruchtensap. Rasp er een beetje witte chocolade over. Lepel er wat verkruimelde koekjes over en daarop een beetje mascarponemousse. Herhaal nog 1 of 2 keer en eindig met een schep mascarponemousse.
7
Serveer meteen of plaats in de koelkast tot je ze wil serveren.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 251; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 30,2; suikers (g): 24,1; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 374,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 251; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 30,2; suikers (g): 24,1; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 374,24
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Rode vruchten | Mix | Schaal
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mascarpone
Delhaize Mascarpone
250 gr
1
59
Chocolade | Wit
Delhaize Chocolade | Wit
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
67

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Totaal:
€2,26