1
Je kunt het deeg zelf maken. Dat doe je zo: leng de verse gist aan met de lauwe melk.
2
Giet de patisseriebloem in een slakom, voeg het zout, de bloemsuiker en de aangelengde gist toe. Kneed het deeg goed en maak een bol. Leg die in de slakom, dek af met een vaatdoek en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur.
3
Kneed dan het deeg snel om de lucht eruit te laten en laat 1 u rusten, nog steeds in een slakom bedekt met een vaatdoek.
4
Wikkel de boter in bakpapier en strijk het met een deegrol uit tot een laagje van 5 mm dik.
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Leg de boter in het midden en plooi de randen van het deeg om naar het midden. Rol nu het deeg uit tot een rechthoek van zo’n ½ cm dik. Plooi het in 3 en draai het telkens een kwart om. Laat nu 20 min rusten in de diepvriezer.
6
Herhaal dit 2 keer en volg dan de rest van het recept zoals hierboven aangegeven.
7
Voor de kaneelbroodjes: verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
8
Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
9
Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
10
Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min bakken in de oven.
11
Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.
1
Je kunt het deeg zelf maken. Dat doe je zo: leng de verse gist aan met de lauwe melk.
2
Giet de patisseriebloem in een slakom, voeg het zout, de bloemsuiker en de aangelengde gist toe. Kneed het deeg goed en maak een bol. Leg die in de slakom, dek af met een vaatdoek en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur.
3
Kneed dan het deeg snel om de lucht eruit te laten en laat 1 u rusten, nog steeds in een slakom bedekt met een vaatdoek.
4
Wikkel de boter in bakpapier en strijk het met een deegrol uit tot een laagje van 5 mm dik.
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Leg de boter in het midden en plooi de randen van het deeg om naar het midden. Rol nu het deeg uit tot een rechthoek van zo’n ½ cm dik. Plooi het in 3 en draai het telkens een kwart om. Laat nu 20 min rusten in de diepvriezer.
6
Herhaal dit 2 keer en volg dan de rest van het recept zoals hierboven aangegeven.
7
Voor de kaneelbroodjes: verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
8
Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
9
Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
10
Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min bakken in de oven.
11
Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.