1
Laat de oven voorverwarmen op th 6 – 180°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Hak de noten fijn.
3
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot de mengeling bleker wordt. Voeg de boter, de sinaasappelschil, de bloem, het zout, het bakpoeder, de noten, de kaneel, de gember, de geraspte wortelen en het sinaasappelsap erbij.
4
Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig bij de bereiding.
5
Beboter en bebloem een cakevorm en doe het deeg erin. Laat 45 min bakken in de oven. Laat 5 min rusten alvorens de cake uit de vorm te halen en te laten afkoelen op een patisserierooster.
6
Klop de poedersuiker, de verse kaas en het citroensap. Smeer dit glazuur met een spatel op de afgekoelde cake.
7
Schil de wortel en snijd hem in fijne lamellen met een dunschiller. Doe 10 cl water samen met de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Doe er de wortellamellen in en laat ze 10 min konfijten. Laat ze daarna uitlekken, droog ze met keukenpapier en leg ze op de cake.
1
Laat de oven voorverwarmen op th 6 – 180°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Hak de noten fijn.
3
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot de mengeling bleker wordt. Voeg de boter, de sinaasappelschil, de bloem, het zout, het bakpoeder, de noten, de kaneel, de gember, de geraspte wortelen en het sinaasappelsap erbij.
4
Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig bij de bereiding.
5
Beboter en bebloem een cakevorm en doe het deeg erin. Laat 45 min bakken in de oven. Laat 5 min rusten alvorens de cake uit de vorm te halen en te laten afkoelen op een patisserierooster.
6
Klop de poedersuiker, de verse kaas en het citroensap. Smeer dit glazuur met een spatel op de afgekoelde cake.
7
Schil de wortel en snijd hem in fijne lamellen met een dunschiller. Doe 10 cl water samen met de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Doe er de wortellamellen in en laat ze 10 min konfijten. Laat ze daarna uitlekken, droog ze met keukenpapier en leg ze op de cake.