1
Meng de honing en het sap van de citroen in een schaal en voeg de sojasaus toe, 1 el olijfolie en het geperste teentje knoflook. Snijd de kipfilets naargelang hun grootte in 2 of 3. Doe ze in de schaal, bestrijk ze langs alle kanten ze met marinade, dek af en laat 2 u in de koelkast rusten.
2
Laat de kipstukken uitlekken (giet de marinade niet weg!) en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 2 el olijfolie. Voeg de marinade toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen: de saus gaat indikken en licht stroperig worden.
3
Kook de quinoa tegelijk volgens de instructies op de verpakking.
4
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk hem en snijd hem in blokjes. Snijd de steeltjes in plakjes. Hak alles in de elektrische hakmolen tot kruimels. Hak de uitgelekte gember, de sjalotjes en de kruiden met een mes fijn. Meng ze onder de broccoli, samen met de uitgelekte quinoa, 3 el olijfolie, peper, zout en 2 el marinadesap van de gember.
5
Serveer de groene quinoa met de kipfilets in dikke sneetjes en 1 citroenpartje. Zet de saus apart op tafel.
1
Meng de honing en het sap van de citroen in een schaal en voeg de sojasaus toe, 1 el olijfolie en het geperste teentje knoflook. Snijd de kipfilets naargelang hun grootte in 2 of 3. Doe ze in de schaal, bestrijk ze langs alle kanten ze met marinade, dek af en laat 2 u in de koelkast rusten.
2
Laat de kipstukken uitlekken (giet de marinade niet weg!) en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 2 el olijfolie. Voeg de marinade toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen: de saus gaat indikken en licht stroperig worden.
3
Kook de quinoa tegelijk volgens de instructies op de verpakking.
4
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk hem en snijd hem in blokjes. Snijd de steeltjes in plakjes. Hak alles in de elektrische hakmolen tot kruimels. Hak de uitgelekte gember, de sjalotjes en de kruiden met een mes fijn. Meng ze onder de broccoli, samen met de uitgelekte quinoa, 3 el olijfolie, peper, zout en 2 el marinadesap van de gember.
5
Serveer de groene quinoa met de kipfilets in dikke sneetjes en 1 citroenpartje. Zet de saus apart op tafel.