1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bak het gebraad op een matig vuurtje rondom goudbruin met 20 g boter, bij voorkeur in een volledig metalen, ovenvaste braadpan. Kruid met peper, met zout en schuif nog 1 u in de oven.
2
Snijd de geschilde knolselder en pastinaken in blokjes. Doe ze in een stoofpan, overgiet met water, breng aan de kook en reken 30 min. kooktijd. Giet af en mix met 50 g boter, peper en zout.
3
Schil de wortelen intussen en snijd ze in dikke, schuine schijfjes. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze in 2. Schil de rapen en snijd ze in kleine partjes. Dompel alles in een grote kookpot kokend gezouten water en reken ± 5 min. kooktijd, zodra het water opnieuw begint te koken: de groenten moeten al dente zijn. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Snijd de courgette overlangs in 4, ontpit ze een beetje en snijd ze in dikke staafjes. Maak de radijzen schoon. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de helft van de olijfolie. Voeg de rest van de olie toe, de uitgelekte groenten en fruit nog 5 min. op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
5
Leg het gebraad op een plank. Giet 2 à 3 el water in de braadpan en zet de pan terug op het vuur. Roer alle aanbaksels van het vlees los, haal de pan van het vuur en voeg 20 g boter toe. Breng verder op smaak en serveer de saus met het gebraad in sneetjes, de groenten en de puree.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bak het gebraad op een matig vuurtje rondom goudbruin met 20 g boter, bij voorkeur in een volledig metalen, ovenvaste braadpan. Kruid met peper, met zout en schuif nog 1 u in de oven.
2
Snijd de geschilde knolselder en pastinaken in blokjes. Doe ze in een stoofpan, overgiet met water, breng aan de kook en reken 30 min. kooktijd. Giet af en mix met 50 g boter, peper en zout.
3
Schil de wortelen intussen en snijd ze in dikke, schuine schijfjes. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze in 2. Schil de rapen en snijd ze in kleine partjes. Dompel alles in een grote kookpot kokend gezouten water en reken ± 5 min. kooktijd, zodra het water opnieuw begint te koken: de groenten moeten al dente zijn. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Snijd de courgette overlangs in 4, ontpit ze een beetje en snijd ze in dikke staafjes. Maak de radijzen schoon. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de helft van de olijfolie. Voeg de rest van de olie toe, de uitgelekte groenten en fruit nog 5 min. op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
5
Leg het gebraad op een plank. Giet 2 à 3 el water in de braadpan en zet de pan terug op het vuur. Roer alle aanbaksels van het vlees los, haal de pan van het vuur en voeg 20 g boter toe. Breng verder op smaak en serveer de saus met het gebraad in sneetjes, de groenten en de puree.