Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Delhaize logo
  • Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 240 g rode rijst
  • 4 insectenburgers
  • 2 preiwitten
  • 12 groene asperges
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g waterkers
  • 1,5 kl zonnebloempitten
  • 4 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 240 g rode rijst
  • 4 insectenburgers
  • 2 preiwitten
  • 12 groene asperges
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g waterkers
  • 1,5 kl zonnebloempitten
  • 4 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min + 20 min gaartijd
1
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
2
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
4
Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
5
Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
1
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
2
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
4
Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
5
Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
Nutritionele informatie
Energie: 524 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Burger
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
45
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
3 × 165 gr
2de tegen -50%
7
09
Waterkers
Delhaize Waterkers
2 × 120 gr
1
99
Geroosterde Zonnebloemzaden
El Corte Ingles Geroosterde Zonnebloemzaden
130 gr
1
39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€30,78