1
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
2
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
4
Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
5
Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
1
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
2
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
3
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
4
Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
5
Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.