⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenStoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek
Delhaize logo
  • Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek
    A

Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek

Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoekA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el mosterd van Dijon
  • 50 g boter
  • 33 cl bruin bier
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 dl water
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kg extra mager runderstoofvlees
  • 2 sneden peperkoek
  • 2 wortelen
  • 2 el mosterd van Dijon
  • 50 g boter
  • 33 cl bruin bier
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 dl water
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kg extra mager runderstoofvlees
  • 2 sneden peperkoek
  • 2 wortelen

Begin met koken

: > 30 min
1
Pel en hak de uien. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak er de uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje en het kruidentuiltje toe, zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven.
2
Laat ondertussen de vleesblokjes in een grote braadpan op hoog vuur bruin bakken in de resterende warme boter. Voeg peper en zout toe.
3
Doe het vlees bij in de stoofpot. Giet een beetje bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Voeg het resterende bier toe, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Dek af en laat 1 u 10 min stoven op heel zacht vuur.
4
Voeg dan de in schijfjes gesneden wortelen toe en de met mosterd besmeerde peperkoek. Meng en laat nog 30 min verder stoven (nog altijd met deksel).
5
Serveer warm met frieten of puree.
1
Pel en hak de uien. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak er de uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje en het kruidentuiltje toe, zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven.
2
Laat ondertussen de vleesblokjes in een grote braadpan op hoog vuur bruin bakken in de resterende warme boter. Voeg peper en zout toe.
3
Doe het vlees bij in de stoofpot. Giet een beetje bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Voeg het resterende bier toe, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Dek af en laat 1 u 10 min stoven op heel zacht vuur.
4
Voeg dan de in schijfjes gesneden wortelen toe en de met mosterd besmeerde peperkoek. Meng en laat nog 30 min verder stoven (nog altijd met deksel).
5
Serveer warm met frieten of puree.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 380; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 466,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 380; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 466,2
Belgisch
Kids,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundvlees
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Abdijbier | Bruin | 6,5% alc | Blik
Leffe Abdijbier | Bruin | 6,5% alc | Blik
6 x 50 cl
1+1 Online Only
15
49
Bouillon | Rund | Vetarm
365 Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
46
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Koek | Honing
Delhaize Koek | Honing
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
85
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19

Reeds in je keuken

Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Totaal:
€21,74