⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenIndische velouté met kip en ananas
Delhaize logo
  • Indische velouté met kip en ananas
    A

Indische velouté met kip en ananas

Indische velouté met kip en ananasA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 ananas Fairtrade
  • 200 g kippenborstfilets
  • 1 groene appel
  • 1 banaan Fairtrade
  • 1 ui
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 1 l warm water
  • 2 el arachideolie
  • 4 el cashewnoten Fairtrade
  • verse koriander
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 ananas Fairtrade
  • 200 g kippenborstfilets
  • 1 groene appel
  • 1 banaan Fairtrade
  • 1 ui
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 1 l warm water
  • 2 el arachideolie
  • 4 el cashewnoten Fairtrade
  • verse koriander
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 dl kokosmelk

Begin met koken

: 30 min.
1
Doe de olie in een stoofpan en fruit er de grof gehakte ui(en) in op een zacht vuur.
2
Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snij de banaan en de geschilde appel in stukjes.
3
Bestrooi de ui met het kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan het fruit toe. Laat 5 min. stoven, doe er dan het warm water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen.
4
Mix de soep, voeg de kokosmelk en de in fijne reepjes gesneden kipfilet toe. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer goed warm, bestrooid met de grof gehakte cashewnoten en koriander. Dien op met naanbrood.
1
Doe de olie in een stoofpan en fruit er de grof gehakte ui(en) in op een zacht vuur.
2
Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snij de banaan en de geschilde appel in stukjes.
3
Bestrooi de ui met het kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan het fruit toe. Laat 5 min. stoven, doe er dan het warm water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen.
4
Mix de soep, voeg de kokosmelk en de in fijne reepjes gesneden kipfilet toe. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer goed warm, bestrooid met de grof gehakte cashewnoten en koriander. Dien op met naanbrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 306; energie (kCal): 73; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 494,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 306; energie (kCal): 73; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 494,36
Indiaas
Gluten vrij
Overig
Winter
Voorgerecht