1
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de grofgesnipperde ui in op een zacht vuur gedurende 5 min.
2
Voeg de specerijen toe, de geraspte gember en het geperste knoflookteentje. Meng 2 min., voeg de passata toe, 1 l water, de geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappel en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
3
Laat 5 min. rusten en mix. Breng op smaak. Kruid de yoghurt met peper en zout.
4
Serveer de soep heel warm. Dien de yoghurt en de fijngehakte koriander apart op, zodat iedereen zijn bord naar eigen smaak kan afwerken.
1
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de grofgesnipperde ui in op een zacht vuur gedurende 5 min.
2
Voeg de specerijen toe, de geraspte gember en het geperste knoflookteentje. Meng 2 min., voeg de passata toe, 1 l water, de geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappel en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
3
Laat 5 min. rusten en mix. Breng op smaak. Kruid de yoghurt met peper en zout.
4
Serveer de soep heel warm. Dien de yoghurt en de fijngehakte koriander apart op, zodat iedereen zijn bord naar eigen smaak kan afwerken.