Recept zoekresultatenTomatensoep op z’n Indisch
Delhaize logo
  • Tomatensoep op z’n Indisch

Tomatensoep op z’n Indisch

Tomatensoep op z’n Indisch
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 aardappel (125 g)
  • 1 afgestreken kl kurkumapoeder
  • 3 el arachideolie
  • 1 doosje passata (500 g)
  • 1 petit morceau een klein stukje verse gember
  • 1 snuifje een snuifje kardemom, kruidnagel, pili-pili en kaneel (alle 4 in poedervorm)
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper
  • 1 ui
  • 1 handvol verse koriander
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
  • 1 aardappel (125 g)
  • 1 afgestreken kl kurkumapoeder
  • 3 el arachideolie
  • 1 doosje passata (500 g)
  • 1 petit morceau een klein stukje verse gember
  • 1 snuifje een snuifje kardemom, kruidnagel, pili-pili en kaneel (alle 4 in poedervorm)
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper
  • 1 ui
  • 1 handvol verse koriander
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes

Begin met koken

1
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de grofgesnipperde ui in op een zacht vuur gedurende 5 min.
2
Voeg de specerijen toe, de geraspte gember en het geperste knoflookteentje. Meng 2 min., voeg de passata toe, 1 l water, de geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappel en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
3
Laat 5 min. rusten en mix. Breng op smaak. Kruid de yoghurt met peper en zout.
4
Serveer de soep heel warm. Dien de yoghurt en de fijngehakte koriander apart op, zodat iedereen zijn bord naar eigen smaak kan afwerken.
1
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de grofgesnipperde ui in op een zacht vuur gedurende 5 min.
2
Voeg de specerijen toe, de geraspte gember en het geperste knoflookteentje. Meng 2 min., voeg de passata toe, 1 l water, de geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappel en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
3
Laat 5 min. rusten en mix. Breng op smaak. Kruid de yoghurt met peper en zout.
4
Serveer de soep heel warm. Dien de yoghurt en de fijngehakte koriander apart op, zodat iedereen zijn bord naar eigen smaak kan afwerken.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Overig
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Gezeefde tomaten
Delhaize Gezeefde tomaten
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
-10% voor 3
5
89
Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij
Mevgal Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij
150 gr
1
25
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69

Reeds in je keuken

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€28,54