Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie
Delhaize logo

Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie

Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 bio zalmfilets met vel
  • 1 bloemkool
  • 600 g jonge spinazie
  • 5 dl water
  • 1 feuille laurier
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 g boter
  • 5 dl melk
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 kl truffelolie
  • peper
  • muskaatnoot
  • 4 bio zalmfilets met vel
  • 1 bloemkool
  • 600 g jonge spinazie
  • 5 dl water
  • 1 feuille laurier
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 g boter
  • 5 dl melk
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 kl truffelolie
  • peper
  • muskaatnoot

Begin met koken

: 30 min.
1
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in de melk samen met het water, het bouillonblokje en de laurier. Giet nadien de bloemkool af en houd het kookvocht bij. Voeg de helft van de boter toe, kruid met peper en zout en mix de bloemkool fijn. Voeg een halve kl truffelolie toe en meng nogmaals goed.
2
Spoel de spinazie in koud water en blancheer hem. Wring de spinazie goed uit tot hij geen overtollig water meer bevat en hak fijn. Pel en snipper de sjalot en pers het teentje knoflook. Zet een pot op het vuur met de rest van de boter en stoof de spinazie met de sjalot en de knoflook. Kruid goed met peper en zout en muskaatnoot.
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de zalm met peper en zout. Zet een anti-kleefpan op het vuur met de olijfolie en korst de zalm erin. Bak hem eerst op de velkant en nadien op het visvlees. Laat hem dan nog 10 min garen in de voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de zalm nog een beetje rauw is vanbinnen, zo voorkom je dat hij te droog wordt.
4
Serveer de zalm op de spinazie samen met de bloemkoolpuree. Druppel er nog een beetje truffelolie over.
1
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in de melk samen met het water, het bouillonblokje en de laurier. Giet nadien de bloemkool af en houd het kookvocht bij. Voeg de helft van de boter toe, kruid met peper en zout en mix de bloemkool fijn. Voeg een halve kl truffelolie toe en meng nogmaals goed.
2
Spoel de spinazie in koud water en blancheer hem. Wring de spinazie goed uit tot hij geen overtollig water meer bevat en hak fijn. Pel en snipper de sjalot en pers het teentje knoflook. Zet een pot op het vuur met de rest van de boter en stoof de spinazie met de sjalot en de knoflook. Kruid goed met peper en zout en muskaatnoot.
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de zalm met peper en zout. Zet een anti-kleefpan op het vuur met de olijfolie en korst de zalm erin. Bak hem eerst op de velkant en nadien op het visvlees. Laat hem dan nog 10 min garen in de voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de zalm nog een beetje rauw is vanbinnen, zo voorkom je dat hij te droog wordt.
4
Serveer de zalm op de spinazie samen met de bloemkoolpuree. Druppel er nog een beetje truffelolie over.
Nutritionele informatie
Energie: 818 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht