1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en peterseliewortels en snij ze in frietjes. Meng ze met 3 el olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze ongeveer 45 min. tot ze goudbruin zijn. Open regelmatig de ovendeur en laat de damp ontsnappen. Zo worden de frietjes krokanter.
2
Verwarm een grillpan op een hoog vuur, wanneer de groentjes al 30 min. in de oven liggen. Smeer de entrecotes in met olijfolie en grill 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat ze 10 min. verder garen in de oven. (In een ovenschotel op het rooster, onder de bakplaat met groenten.)
3
Meng intussen in een slakom de yoghurt, gehakte dragon, geperste look en peper en zout en voeg de fijngesneden witloof toe.
4
Laat de entrecotes 5 min rusten onder aluminiumfolie. Snij ze in plakjes en serveer met de frietjes en witloofsalade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en peterseliewortels en snij ze in frietjes. Meng ze met 3 el olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze ongeveer 45 min. tot ze goudbruin zijn. Open regelmatig de ovendeur en laat de damp ontsnappen. Zo worden de frietjes krokanter.
2
Verwarm een grillpan op een hoog vuur, wanneer de groentjes al 30 min. in de oven liggen. Smeer de entrecotes in met olijfolie en grill 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat ze 10 min. verder garen in de oven. (In een ovenschotel op het rooster, onder de bakplaat met groenten.)
3
Meng intussen in een slakom de yoghurt, gehakte dragon, geperste look en peper en zout en voeg de fijngesneden witloof toe.
4
Laat de entrecotes 5 min rusten onder aluminiumfolie. Snij ze in plakjes en serveer met de frietjes en witloofsalade.