1
Schil de wortelen en snijd ze in dikke schijfjes. Schil de rapen en snijd ze in partjes. Snipper de rode uien, de paprika’s, de peterseliesteeltjes en de knoflook fijn. Fruit alles gedurende 2 min in een brede stoofpan met 2 el olijfolie. Bestrooi met 2 el baharat en meng. Breng aan de kook met 1,5 l water, de verkruimelde bouillonblokjes, 2 takjes tijm en 1/4 citroen. Laat 15 min sudderen.
2
Strooi intussen de granenmix in een grote kom, besprenkel met 6 dl kokend water en laat wellen.
3
Snijd de makreelfilets in 2 en meng ze met 4 el olijfolie, 1 el baharat, peper, zout en 3 gehakte takjes tijm. Bak ze op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een warme antiaanbakpan.
4
Meng de gehalveerde tomaten onder de andere groenten in de stoofpan. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazieblaadjes toe.
5
Doe de couscous in een warme dienschotel, besprenkel hem met 3 el olijfolie en breng hem op smaak. Verdeel de couscous over de schotel, leg er de uitgelekte groenten bovenop en dan de stukken vis. Bestrooi met de notenmix, de korianderblaadjes en de peterselieblaadjes. Werk af met citroenpartjes en serveer met de pappadums. Geef er de hete bouillon apart bij, zodat iedereen naar eigen smaak zijn couscous met bouillon kan besprenkelen.
1
Schil de wortelen en snijd ze in dikke schijfjes. Schil de rapen en snijd ze in partjes. Snipper de rode uien, de paprika’s, de peterseliesteeltjes en de knoflook fijn. Fruit alles gedurende 2 min in een brede stoofpan met 2 el olijfolie. Bestrooi met 2 el baharat en meng. Breng aan de kook met 1,5 l water, de verkruimelde bouillonblokjes, 2 takjes tijm en 1/4 citroen. Laat 15 min sudderen.
2
Strooi intussen de granenmix in een grote kom, besprenkel met 6 dl kokend water en laat wellen.
3
Snijd de makreelfilets in 2 en meng ze met 4 el olijfolie, 1 el baharat, peper, zout en 3 gehakte takjes tijm. Bak ze op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een warme antiaanbakpan.
4
Meng de gehalveerde tomaten onder de andere groenten in de stoofpan. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazieblaadjes toe.
5
Doe de couscous in een warme dienschotel, besprenkel hem met 3 el olijfolie en breng hem op smaak. Verdeel de couscous over de schotel, leg er de uitgelekte groenten bovenop en dan de stukken vis. Bestrooi met de notenmix, de korianderblaadjes en de peterselieblaadjes. Werk af met citroenpartjes en serveer met de pappadums. Geef er de hete bouillon apart bij, zodat iedereen naar eigen smaak zijn couscous met bouillon kan besprenkelen.