1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst goed uitlekken en zet hem in de koelkast.
2
Rasp de ongeschilde courgettes met de grove kant van de rasp. Kruid ze royaal met zout en laat ze 30 min. uitlekken.
3
Pers zoveel mogelijk water uit de courgettes. Meng ze goed met de eieren, de fijngeraspte zeste van 1/2 citroen, de havervlokken, de parmigiano en het geperste teentje knoflook. Breng verder op smaak. Verdeel de bereiding in 4 porties en maak burgers. Haal de burgers door het paneermeel en laat ze 30 min. in de koelkast rusten.
4
Bak de burgers aan de 2 kanten goudbruin op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie.
5
Meng intussen de rijst met de uitgelekte mais, de granaatappelpitjes en de gehakte munt. Laat de rode bonen uitlekken, spoel ze met koud water en meng ze onder de salade. Breng verder op smaak.
6
Meng de yoghurt met een beetje geraspte citroen- en limoenzeste en peper en zout. Serveer de saus bij de burgers en de rijstsalade.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst goed uitlekken en zet hem in de koelkast.
2
Rasp de ongeschilde courgettes met de grove kant van de rasp. Kruid ze royaal met zout en laat ze 30 min. uitlekken.
3
Pers zoveel mogelijk water uit de courgettes. Meng ze goed met de eieren, de fijngeraspte zeste van 1/2 citroen, de havervlokken, de parmigiano en het geperste teentje knoflook. Breng verder op smaak. Verdeel de bereiding in 4 porties en maak burgers. Haal de burgers door het paneermeel en laat ze 30 min. in de koelkast rusten.
4
Bak de burgers aan de 2 kanten goudbruin op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie.
5
Meng intussen de rijst met de uitgelekte mais, de granaatappelpitjes en de gehakte munt. Laat de rode bonen uitlekken, spoel ze met koud water en meng ze onder de salade. Breng verder op smaak.
6
Meng de yoghurt met een beetje geraspte citroen- en limoenzeste en peper en zout. Serveer de saus bij de burgers en de rijstsalade.