1
Pluk de blaadjes van 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn. Mix de kruiden en de zongedroogdetomatentapenade met een staafmixer. Verdeel de helft van deze bereiding over 1 varkensgebraad, leg er het andere gebraad bovenop en voeg 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn toe. Bind alles samen met keukengaren en schroei 5 min. per kant op een vrij hoog vuur dicht, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat nog 25 min. op een zacht vuurtje garen. Draai het gebraad af en toe om.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de ovenplaat met aluminiumpapier en leg er bakpapier bovenop. Schik de gehalveerde krieltjes op de ovenplaat, met de snijkant naar onder. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
3
Breng een kookpot gezouten water aan de kook. Verwijder het groen van de prei, snijd de preiwitten in 3 en vervolgens middendoor, in de dikte. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en dan in stukken. Kook de groenten samen in het kokende water gedurende 10 min. en giet ze af.
4
Verlaag de temperatuur van de oven tot 160°C. Meng de krieltjes met fleur de sel, 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn. Duw ze wat naar de kant van de ovenplaat, leg er het gebraad en de groenten naast. Meng de rest van de bereiding op basis van tomatentapenade met de verse kalfsfond. Besprenkel er alle ingrediënten mee en schuif 15 min in de oven. Verwijder het keukengaren van het gebraad, snijd het vlees in sneetjes en serveer heel warm.
1
Pluk de blaadjes van 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn. Mix de kruiden en de zongedroogdetomatentapenade met een staafmixer. Verdeel de helft van deze bereiding over 1 varkensgebraad, leg er het andere gebraad bovenop en voeg 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn toe. Bind alles samen met keukengaren en schroei 5 min. per kant op een vrij hoog vuur dicht, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat nog 25 min. op een zacht vuurtje garen. Draai het gebraad af en toe om.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de ovenplaat met aluminiumpapier en leg er bakpapier bovenop. Schik de gehalveerde krieltjes op de ovenplaat, met de snijkant naar onder. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
3
Breng een kookpot gezouten water aan de kook. Verwijder het groen van de prei, snijd de preiwitten in 3 en vervolgens middendoor, in de dikte. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en dan in stukken. Kook de groenten samen in het kokende water gedurende 10 min. en giet ze af.
4
Verlaag de temperatuur van de oven tot 160°C. Meng de krieltjes met fleur de sel, 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn. Duw ze wat naar de kant van de ovenplaat, leg er het gebraad en de groenten naast. Meng de rest van de bereiding op basis van tomatentapenade met de verse kalfsfond. Besprenkel er alle ingrediënten mee en schuif 15 min in de oven. Verwijder het keukengaren van het gebraad, snijd het vlees in sneetjes en serveer heel warm.