⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenIberico tournedos met roquefort, babyperen en geroosterde noten
Delhaize logo
  • Iberico tournedos met roquefort, babyperen en geroosterde noten

Iberico tournedos met roquefort, babyperen en geroosterde noten

Iberico tournedos met roquefort, babyperen en geroosterde noten
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g Iberico varkensgebraad
  • 100 g roquefort
  • 50 g walnoten
  • 4 sneden ontbijtspek
  • 2 bokalen babyperen Taste of Inspirations
  • 30 cl melk
  • 2 sjalotten
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 el bloem
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 zakje diepgevroren minirösti’s
  • peper
  • 600 g Iberico varkensgebraad
  • 100 g roquefort
  • 50 g walnoten
  • 4 sneden ontbijtspek
  • 2 bokalen babyperen Taste of Inspirations
  • 30 cl melk
  • 2 sjalotten
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 el bloem
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 zakje diepgevroren minirösti’s
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de minirösti’s verspreid op de met bakpapier beklede ovenplaat, laat een plaats vrij voor een kleine ovenschaal. Zet opzij.
2
Snij het gebraad in dikke plakken (in het aantal porties). Omwikkel ze elk met een sneetje ontbijtspek en bind vast met keukentouw. Verwarm een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Smeer de tournedos in met olijfolie en laat ze snel aan beide kanten kleuren, kruid met peper en zout en bestrooi met de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Leg ze in een kleine schaal, die je samen met de rösti’s 15 min. in de oven zet.
3
Rooster ondertussen de grof gehakte walnoten even in de pan waarin het vlees werd gebakken
4
Doe de helft van de olijfolie in een steelpan en bak er de fijngesneden sjalot(ten) in aan gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Bestrooi met de bloem, roer 30 sec., voeg dan geleidelijk aan en al roerend de melk toe. Breng zacht aan de kook en voeg de verkruimelde roquefort toe. Laat zachtjes sudderen tot een smeuïge saus.
5
Halveer de peertjes en warm ze op in hun sap.
6
Schik de tournedos op de borden, leg er enkele rösti’s en halve peertjes rondom, bestrooi met noten en tijm. Dien meteen op, serveer de saus apart.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de minirösti’s verspreid op de met bakpapier beklede ovenplaat, laat een plaats vrij voor een kleine ovenschaal. Zet opzij.
2
Snij het gebraad in dikke plakken (in het aantal porties). Omwikkel ze elk met een sneetje ontbijtspek en bind vast met keukentouw. Verwarm een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Smeer de tournedos in met olijfolie en laat ze snel aan beide kanten kleuren, kruid met peper en zout en bestrooi met de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Leg ze in een kleine schaal, die je samen met de rösti’s 15 min. in de oven zet.
3
Rooster ondertussen de grof gehakte walnoten even in de pan waarin het vlees werd gebakken
4
Doe de helft van de olijfolie in een steelpan en bak er de fijngesneden sjalot(ten) in aan gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Bestrooi met de bloem, roer 30 sec., voeg dan geleidelijk aan en al roerend de melk toe. Breng zacht aan de kook en voeg de verkruimelde roquefort toe. Laat zachtjes sudderen tot een smeuïge saus.
5
Halveer de peertjes en warm ze op in hun sap.
6
Schik de tournedos op de borden, leg er enkele rösti’s en halve peertjes rondom, bestrooi met noten en tijm. Dien meteen op, serveer de saus apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Roquefort | AOP
Delhaize Roquefort | AOP
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
59
Walnoten | Grenoble 1 Kg
Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg
7
99
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
100 gr
2de tegen -50%
2
25
Peren | Conférence | Verpakt | Bio
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
2de tegen -50%
Bio
    2
    99
    Melk | Halfvol | Zonder lactose
    Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
    1 l
    2de tegen -50%
    2
    79
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Mini-rostis | Diepvries
    Delhaize Mini-rostis | Diepvries
    450 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    2
    69

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    50 cl
    5
    79
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€34,67