1
Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water.
2
Fruit de gehakte sjalotjes 2 min. op een vrij hoog vuur, in een steelpan met de tijm en 15 g boter. Voeg de wildfond toe en laat voor de helft inkoken op een matig vuur. Giet de bereiding door een puntzeef en doe ze opnieuw in de steelpan. Laat rusten.
3
Snijd de hindefilet in 4 porties en kruid ze met peper en zout. Bak ze 5 min. rondom goudbruin op een hoog vuur, in 25 g boter. Leg ze op een plank, bedek ze met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.
4
Giet de knolselder af en mix hem met 50 g boter tot een puree. Breng verder op smaak en houd warm.
5
Verwarm de saus, haal de pan van het vuur en monteer de saus met een klopper met 25 g boter in kleine blokjes.
6
Snijd de hindefilets in dikke sneetjes en serveer ze met de puree en de saus. Werk af met kervel en geef er de pommes duchesse bij (bak ze volgens de instructies op de verpakking).
1
Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water.
2
Fruit de gehakte sjalotjes 2 min. op een vrij hoog vuur, in een steelpan met de tijm en 15 g boter. Voeg de wildfond toe en laat voor de helft inkoken op een matig vuur. Giet de bereiding door een puntzeef en doe ze opnieuw in de steelpan. Laat rusten.
3
Snijd de hindefilet in 4 porties en kruid ze met peper en zout. Bak ze 5 min. rondom goudbruin op een hoog vuur, in 25 g boter. Leg ze op een plank, bedek ze met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.
4
Giet de knolselder af en mix hem met 50 g boter tot een puree. Breng verder op smaak en houd warm.
5
Verwarm de saus, haal de pan van het vuur en monteer de saus met een klopper met 25 g boter in kleine blokjes.
6
Snijd de hindefilets in dikke sneetjes en serveer ze met de puree en de saus. Werk af met kervel en geef er de pommes duchesse bij (bak ze volgens de instructies op de verpakking).