Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHeldere bouillon met fazant, fijne groentjes en peperkoekcroutons
Delhaize logo
  • Heldere bouillon met fazant, fijne groentjes en peperkoekcroutons
    A

Heldere bouillon met fazant, fijne groentjes en peperkoekcroutons

Heldere bouillon met fazant, fijne groentjes en peperkoekcroutonsA
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 fazant
  • 500 g rundsgehakt
  • 8 eiwitten
  • 1/2 knolselder
  • 1 stengel groene selderij
  • 5 grote wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g kervel
  • 140 g dubbel tomatenconcentraat
  • 6 sneetjes honingkoek
  • 40 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout
  • 1 fazant
  • 500 g rundsgehakt
  • 8 eiwitten
  • 1/2 knolselder
  • 1 stengel groene selderij
  • 5 grote wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g kervel
  • 140 g dubbel tomatenconcentraat
  • 6 sneetjes honingkoek
  • 40 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u bereiding + 2 u kooktijd
1
Hak de uien grof, snijd 2 wortelen in dikke schijfjes en snijd de helft van de knolselder in grote blokjes. Doe alles in een grote stoofpan met 20 g gesmolten boter en fruit op een matig vuurtje. Voeg het loof van de selder toe, het laurierblaadje en de gepelde, gehalveerde teentjes knoflook. Meng 2 min. en duw de fazant in het garnituur. Overgiet met koud water, kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 2 u zonder deksel pruttelen.
2
Snijd 2 wortelen en de rest van de knolselder in kleine blokjes. Kook ze 5 min. in kokend gezouten water, spoel ze onder koud water en houd apart.
3
Klop de eiwitten lichtjes op in een grote slakom, met peper en zout. Meng er het gehakt onder, het tomatenconcentraat, 1 wortel in fijne schijfjes en de gesnipperde selderstengel. Breng verder op smaak.
4
Haal de fazant uit de stoofpan. Filter de bouillon en giet hem terug in de stoofpan. Voeg de bereiding met de eiwitten in kleine porties toe en bedek er heel de oppervlakte mee. Warm op (maar laat niet koken) en laat ± 10 min. net onder het kookpunt pruttelen, tot het eiwit komt bovendrijven en samen met alle onzuiverheden stolt.
5
Trek intussen het vlees van de fazant in stukjes.
6
Maak een zeefdoek nat, wring hem uit en leg hem in een zeef met fijn rooster (of een puntzeef) boven op een stoofpan (of een grote slakom). Duw voorzichtig een pollepel in de ‘korst’ van eiwitten en onzuiverheden om zo, beetje bij beetje, de geklaarde bouillon te recupereren door hem te filteren. Leg voorzichtig keukenpapier op de oppervlakte van de bouillon om hem te ontvetten (herhaal meerdere keren). Warm de bouillon op en breng hem verder op smaak.
7
Snijd de peperkoek in kleine blokjes en bak ze goudbruin, in een braadpan met 20 g boter.
8
Verdeel het fazantenvlees en de fijne groentjes in diepe borden en overgiet ze met de hete bouillon. Werk af met een beetje kervel, peperkoekcroutons en serveer.
9
Tip: Om een bouillon echt perfect te ontvetten, maak je hem best een dag op voorhand klaar en laat je hem in de koelkast rusten. De volgende dag hoef je enkel het laagje gestold vet aan de oppervlakte te verwijderen.
1
Hak de uien grof, snijd 2 wortelen in dikke schijfjes en snijd de helft van de knolselder in grote blokjes. Doe alles in een grote stoofpan met 20 g gesmolten boter en fruit op een matig vuurtje. Voeg het loof van de selder toe, het laurierblaadje en de gepelde, gehalveerde teentjes knoflook. Meng 2 min. en duw de fazant in het garnituur. Overgiet met koud water, kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 2 u zonder deksel pruttelen.
2
Snijd 2 wortelen en de rest van de knolselder in kleine blokjes. Kook ze 5 min. in kokend gezouten water, spoel ze onder koud water en houd apart.
3
Klop de eiwitten lichtjes op in een grote slakom, met peper en zout. Meng er het gehakt onder, het tomatenconcentraat, 1 wortel in fijne schijfjes en de gesnipperde selderstengel. Breng verder op smaak.
4
Haal de fazant uit de stoofpan. Filter de bouillon en giet hem terug in de stoofpan. Voeg de bereiding met de eiwitten in kleine porties toe en bedek er heel de oppervlakte mee. Warm op (maar laat niet koken) en laat ± 10 min. net onder het kookpunt pruttelen, tot het eiwit komt bovendrijven en samen met alle onzuiverheden stolt.
5
Trek intussen het vlees van de fazant in stukjes.
6
Maak een zeefdoek nat, wring hem uit en leg hem in een zeef met fijn rooster (of een puntzeef) boven op een stoofpan (of een grote slakom). Duw voorzichtig een pollepel in de ‘korst’ van eiwitten en onzuiverheden om zo, beetje bij beetje, de geklaarde bouillon te recupereren door hem te filteren. Leg voorzichtig keukenpapier op de oppervlakte van de bouillon om hem te ontvetten (herhaal meerdere keren). Warm de bouillon op en breng hem verder op smaak.
7
Snijd de peperkoek in kleine blokjes en bak ze goudbruin, in een braadpan met 20 g boter.
8
Verdeel het fazantenvlees en de fijne groentjes in diepe borden en overgiet ze met de hete bouillon. Werk af met een beetje kervel, peperkoekcroutons en serveer.
9
Tip: Om een bouillon echt perfect te ontvetten, maak je hem best een dag op voorhand klaar en laat je hem in de koelkast rusten. De volgende dag hoef je enkel het laagje gestold vet aan de oppervlakte te verwijderen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 133 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 12,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 133 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 12,6 g
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Fazant
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mini burger | Lam | Celtic
Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
3 × +/- 210 gr
+/-€
3
57
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
3 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Tomatenpuree | Tube
Cirio Tomatenpuree | Tube
140 gr
1
99
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€28,06