Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen
Delhaize logo
  • Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen

Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen

Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 hazenruggen
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 1 grote sjalot
  • 4 appels
  • 1 dl room
  • 240 g bereide veenbessen met wijn (1 blik)
  • 1 el rodebessengelei
  • 2 dl rode wijn
  • 5 cl cognac
  • 2,2 dl wildfond
  • 1 kl vleesextract (Liebig)
  • 80 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 jeneverbessen
  • peper
  • 4 hazenruggen
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 1 grote sjalot
  • 4 appels
  • 1 dl room
  • 240 g bereide veenbessen met wijn (1 blik)
  • 1 el rodebessengelei
  • 2 dl rode wijn
  • 5 cl cognac
  • 2,2 dl wildfond
  • 1 kl vleesextract (Liebig)
  • 80 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 jeneverbessen

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een hoedje uit de appelen en snijd de schil lichtjes horizontaal in. Hol de appelen een beetje uit en steek een klontje boter in elke appel (20 g in totaal). Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 30 min. in de oven. Garneer de appelen met de bereide veenbessen en laat nog 10 min. bakken.
2
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en kook ze ± 8 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Bak de hazenruggen aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 50 g warme boter. Haal ze uit de pan, schik ze in een ovenschaal en schuif ze nog 15 min. in de oven (op 180°C).
4
Fruit intussen de gehakte sjalot 2 min. op een zacht vuurtje in de sauteerpan. Roer de aanbaksels los met de rode wijn. Voeg de cognac, de confituur, de wildfond, het vleesextract, de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe. Laat voor 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur, giet er de room bij en laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, roer 10 g koude boter onder de saus en breng ze verder op smaak.
5
Fruit de prinsessenboontjes op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Haal de hazenruggen met de onderkant van een lepel van het been en snijd ze in dikke sneetjes. Serveer ze met de saus, de appelen en de prinsessenboontjes. Geef er aardappelkroketjes bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een hoedje uit de appelen en snijd de schil lichtjes horizontaal in. Hol de appelen een beetje uit en steek een klontje boter in elke appel (20 g in totaal). Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 30 min. in de oven. Garneer de appelen met de bereide veenbessen en laat nog 10 min. bakken.
2
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en kook ze ± 8 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Bak de hazenruggen aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 50 g warme boter. Haal ze uit de pan, schik ze in een ovenschaal en schuif ze nog 15 min. in de oven (op 180°C).
4
Fruit intussen de gehakte sjalot 2 min. op een zacht vuurtje in de sauteerpan. Roer de aanbaksels los met de rode wijn. Voeg de cognac, de confituur, de wildfond, het vleesextract, de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe. Laat voor 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur, giet er de room bij en laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, roer 10 g koude boter onder de saus en breng ze verder op smaak.
5
Fruit de prinsessenboontjes op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Haal de hazenruggen met de onderkant van een lepel van het been en snijd ze in dikke sneetjes. Serveer ze met de saus, de appelen en de prinsessenboontjes. Geef er aardappelkroketjes bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Konijn
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

sjalot
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Veenbessen
240 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Jam met rode bessen
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cognac
5 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouillon van gevogelte
2.2 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouillon
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Laurier
2 blaadjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Jeneverbes
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Extra fijne Boontjes
Delhaize Extra fijne Boontjes
600 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
0
99
Jonagold | 6ST
Delhaize Jonagold | 6ST
900 gr
2
19
UHT room | 30 % V.G.
365 UHT room | 30 % V.G.
20 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Zinfandel
1000 Stories Zinfandel
75 cl
1+1 gratis
17
98
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
7
99
Totaal:
€24,20