Recept zoekresultatenGroentebouillon
Delhaize logo
  • Groentebouillon
    A

Groentebouillon

door Seppe Nobels
GroentebouillonA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 20 g boter
  • 6 uien, in stukken
  • 2 preien, in stukken
  • 2 wortelen, in stukken
  • 1 knolselderij, in stukken
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken
  • 1 steranijs
  • 8 jeneverbessen
  • 6 blaadjes laurier
  • 12 peperbollen
  • 8 takjes tijm
  • 20 g boter
  • 6 uien, in stukken
  • 2 preien, in stukken
  • 2 wortelen, in stukken
  • 1 knolselderij, in stukken
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken
  • 1 steranijs
  • 8 jeneverbessen
  • 6 blaadjes laurier
  • 12 peperbollen
  • 8 takjes tijm

Begin met koken

: 40 min. + 2 u. kooktijd
1
Smelt de boter en stoof de uien en de prei. Doe er de rest van de groenten en alle kruiden bij.
2
Giet water in de kookpot tot de groenten onderstaan. Breng aan de kook en laat maximaal 2 uur onder deksel trekken op een zacht vuur. Doe dat niet langer, want dan wordt de bouillon dof.
3
Zeef de bouillon.
1
Smelt de boter en stoof de uien en de prei. Doe er de rest van de groenten en alle kruiden bij.
2
Giet water in de kookpot tot de groenten onderstaan. Breng aan de kook en laat maximaal 2 uur onder deksel trekken op een zacht vuur. Doe dat niet langer, want dan wordt de bouillon dof.
3
Zeef de bouillon.
Nutritionele informatie
A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vegetarisch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Gele uien | Netje
Delhaize Gele uien | Netje
2 × 500 gr
1
99
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Knolselderblokjes
Delhaize Knolselderblokjes
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
15
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Kruiden | Steranijs
Santa Maria Kruiden | Steranijs
15 gr
2
85
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
4
59
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
2 × 18 gr
3
89
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Totaal:
€29,66