1
Pers het sap uit de gember en de citroen.
2
Maal het koriander- en komijnzaad grof en rooster het zonder vetstof in een gietijzeren pot. Van zodra het aroma vrijkomt, voeg je de grofgesneden rode ui toe samen met 2 à 3 el olijfolie. Laat enkele minuten fruiten. Voeg nadien de gemalen kurkuma, de tomatenblokjes, de kokosmelk, de suiker, het gember- en het citroensap toe. Laat 40 min sudderen op een zacht vuurtje. Voeg eventueel sambal oelek toe.
3
Spoel de groenten. Hak de wortelen en de aubergine in grove stukken, halveer de kerstomaten, snijd het rode pepertje in ringen en laat de spinaziebladeren in hun geheel.
4
Rooster de wortelen en de aubergine beetgaar in de oven.
5
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Van zodra de linzen gaar zijn, voeg je 2 el olijfolie, het fijngesnipperde rode pepertje en de korianderblaadjes toe.
6
Voeg de gegrilde groenten, de spinaziebladen, de linzen en 5 dl water toe aan het mengsel in de gietijzeren pot. Kruid bij met zout.
7
Garneer de soep met halve kerstomaatjes, koriander en kokosschilfers. Dien op met partjes limoen.
1
Pers het sap uit de gember en de citroen.
2
Maal het koriander- en komijnzaad grof en rooster het zonder vetstof in een gietijzeren pot. Van zodra het aroma vrijkomt, voeg je de grofgesneden rode ui toe samen met 2 à 3 el olijfolie. Laat enkele minuten fruiten. Voeg nadien de gemalen kurkuma, de tomatenblokjes, de kokosmelk, de suiker, het gember- en het citroensap toe. Laat 40 min sudderen op een zacht vuurtje. Voeg eventueel sambal oelek toe.
3
Spoel de groenten. Hak de wortelen en de aubergine in grove stukken, halveer de kerstomaten, snijd het rode pepertje in ringen en laat de spinaziebladeren in hun geheel.
4
Rooster de wortelen en de aubergine beetgaar in de oven.
5
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Van zodra de linzen gaar zijn, voeg je 2 el olijfolie, het fijngesnipperde rode pepertje en de korianderblaadjes toe.
6
Voeg de gegrilde groenten, de spinaziebladen, de linzen en 5 dl water toe aan het mengsel in de gietijzeren pot. Kruid bij met zout.
7
Garneer de soep met halve kerstomaatjes, koriander en kokosschilfers. Dien op met partjes limoen.