Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoofpotje van mango-kokosthee met scampi
Delhaize logo

Stoofpotje van mango-kokosthee met scampi

Stoofpotje van mango-kokosthee met scampi
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 dl water
  • 3 dl water (voor de gembersiroop)
  • 400 g rietsuiker (voor de gembersiroop)
  • 100 g gember (voor de gembersiroop)
  • 4 el wokolie
  • enkele blaadjes gedroogde kaffir
  • 4 el sojasaus
  • 1 snuifje currypoeder
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g 'sugar snaps'
  • 200 g minimaïs
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 400 g rijst
  • 1 zakje mango-kokosthee Delhaize Fairtrade
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • 1/2 citroen (het sap, voor de gembersiroop)
  • koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 24 scampi's
  • 2 sjalotten
  • 1 dl water
  • 3 dl water (voor de gembersiroop)
  • 400 g rietsuiker (voor de gembersiroop)
  • 100 g gember (voor de gembersiroop)
  • 4 el wokolie
  • enkele blaadjes gedroogde kaffir
  • 4 el sojasaus
  • 1 snuifje currypoeder
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g 'sugar snaps'
  • 200 g minimaïs
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 400 g rijst

Begin met koken

: 30 min. + 55 min. koken
1
Begin met de gembersiroop. Schil en rasp de gember. Breng het water (voor de gembersiroop) aan de kook en voeg de geraspte gember toe. Laat 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Zeef het geparfumeerde water en breng het daarna terug aan de kook. Verlaag het vuur en voeg de suiker toe. Laat nog zo’n 30 min. inkoken tot de helft en voeg dan het citroensap toe. Meng even goed door en bewaar dan koel in een gesteriliseerde bokaal.
2
Mise en place: pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn. Snijd de minimaïs in grove stukken en snijd de ‘sugar snaps’ in de lengte in 2. Snijd daarna de rode peper in ringetjes. Tip: verwijder de zaadlijsten als je niet zo van pikant houdt.
3
Zet de thee in het hete water.
4
Zet een pannetje op het vuur met de wokolie en fruit er de knoflook, sjalotjes, gember, rode Spaanse peper en de stengels citroengras in. Voeg de minimaïs en ‘sugar snaps’ toe en bak goed aan. Na enkele minuten voeg je de scampi's, kaffirblaadjes, kokosmelk, 2 el gembersiroop (voor 4 porties), sojasaus en de thee toe. Laat nog zo’n 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat goed uitlekken. Kruid de rijst af met het currypoeder en bak nog even in de wok.
6
Pluk daarna de koriander, snijd de lenteuitjes en werk de scampicurry ermee af.
7
Serveer de kruidige rijst bij het stoofpotje van de scampi en smul erop los!
1
Begin met de gembersiroop. Schil en rasp de gember. Breng het water (voor de gembersiroop) aan de kook en voeg de geraspte gember toe. Laat 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Zeef het geparfumeerde water en breng het daarna terug aan de kook. Verlaag het vuur en voeg de suiker toe. Laat nog zo’n 30 min. inkoken tot de helft en voeg dan het citroensap toe. Meng even goed door en bewaar dan koel in een gesteriliseerde bokaal.
2
Mise en place: pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn. Snijd de minimaïs in grove stukken en snijd de ‘sugar snaps’ in de lengte in 2. Snijd daarna de rode peper in ringetjes. Tip: verwijder de zaadlijsten als je niet zo van pikant houdt.
3
Zet de thee in het hete water.
4
Zet een pannetje op het vuur met de wokolie en fruit er de knoflook, sjalotjes, gember, rode Spaanse peper en de stengels citroengras in. Voeg de minimaïs en ‘sugar snaps’ toe en bak goed aan. Na enkele minuten voeg je de scampi's, kaffirblaadjes, kokosmelk, 2 el gembersiroop (voor 4 porties), sojasaus en de thee toe. Laat nog zo’n 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat goed uitlekken. Kruid de rijst af met het currypoeder en bak nog even in de wok.
6
Pluk daarna de koriander, snijd de lenteuitjes en werk de scampicurry ermee af.
7
Serveer de kruidige rijst bij het stoofpotje van de scampi en smul erop los!
Nutritionele informatie
Energie: 608 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Combava

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Peulen
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    2de tegen -50%
    4
    15
    Paste | Red curry
    So Thai Paste | Red curry
    110 gr
    2de tegen -50%
    2
    45
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Gepekelde hele babymaïs
    Delhaize Gepekelde hele babymaïs
    200 gr
    2
    25
    Kokosnotenmelk | Light
    Suzi Wan Kokosnotenmelk | Light
    200 gr
    2de tegen -50%
    3
    39
    Rijst | Basmati | 1,5min
    Bosto Rijst | Basmati | 1,5min
    2 x 200 gr
    3
    05
    Infusie | Snore & Peace | Bio
    Clipper Infusie | Snore & Peace | Bio
    20 x 1,5 gr
    2+2 gratis
    Bio
      4
      09
      Rode pepers | Verpakt
      Delhaize Rode pepers | Verpakt
      50 gr
      1
      35
      Citroenen
      Delhaize Citroenen
      500 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      29
      Koriander | Verpakt
      Delhaize Koriander | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Garnalen | 16/20 | Asc
      Delhaize Garnalen | 16/20 | Asc
      2 × 450 gr
      2de -50% Online Only
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      15
      49
      Sjalot | Ui | Netje
      Delhaize Sjalot | Ui | Netje
      500 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      99

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1,5 l
      2+2 gratis
      5
      35
      Look | Netje | Bio
      Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
        Totaal:
        €64,50