Recept zoekresultatenGroene pannenkoeken met geitenkaas en spinazie
Delhaize logo
  • Groene pannenkoeken met geitenkaas en spinazie
    C

Groene pannenkoeken met geitenkaas en spinazie

Groene pannenkoeken met geitenkaas en spinazieC
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 eieren
  • 100 g spinaziescheuten
  • 150 g bloem
  • 5 dl plantaardige haverdrink
  • 90 g boter
  • 1 snuifje zout
  • 1 citroen (voor de saus)
  • 200 g yoghurt natuur (voor de saus)
  • 2 el olijfolie (voor de saus)
  • peper en zout (voor het sausje)
  • 2 wortelen (voor de garnituur)
  • 1/2 komkommer (voor de garnituur)
  • 200 g gekookte biobabybietjes (voor de garnituur)
  • 15 paarse radijsscheuten (voor de garnituur)
  • 1/4 rode kool (voor de garnituur)
  • 1 appel (voor de garnituur)
  • 250 g geitenkaas ‘Naturel’ Le Larry (voor de garnituur)
  • 30 g verse kruiden naar keuze: jonge spinazieblaadjes, munt, koriander, basilicum ... (voor de garnituur)
  • 5 eieren
  • 100 g spinaziescheuten
  • 150 g bloem
  • 5 dl plantaardige haverdrink
  • 90 g boter
  • 1 snuifje zout
  • 1 citroen (voor de saus)
  • 200 g yoghurt natuur (voor de saus)
  • 2 el olijfolie (voor de saus)
  • peper en zout (voor het sausje)
  • 2 wortelen (voor de garnituur)
  • 1/2 komkommer (voor de garnituur)
  • 200 g gekookte biobabybietjes (voor de garnituur)
  • 15 paarse radijsscheuten (voor de garnituur)
  • 1/4 rode kool (voor de garnituur)

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. kooktijd
1
Mix de eieren, de spinazie, de bloem, de haverdrink, het zout en 50 g gesmolten boter in de beker van de blender of de mixer fijn tot een homogeen deeg. Laat rusten.
2
Meng intussen de yoghurt met het citroensap, de olijfolie, peper en zout. Houd apart.
3
Snijd de rode bieten in kleine blokjes en de komkommer in fijne staafjes. Snipper de rode kool, de appel en de wortelen met de mandoline fijn.
4
Bak 8 pannenkoeken, zoals gewoonlijk, met een beetje boter. Beleg ze met de garnituur en bestrooi ze met de verkruimelde geitenkaas, de kruiden en de radijsscheuten. Besprenkel met een beetje yoghurtsaus en serveer.
1
Mix de eieren, de spinazie, de bloem, de haverdrink, het zout en 50 g gesmolten boter in de beker van de blender of de mixer fijn tot een homogeen deeg. Laat rusten.
2
Meng intussen de yoghurt met het citroensap, de olijfolie, peper en zout. Houd apart.
3
Snijd de rode bieten in kleine blokjes en de komkommer in fijne staafjes. Snipper de rode kool, de appel en de wortelen met de mandoline fijn.
4
Bak 8 pannenkoeken, zoals gewoonlijk, met een beetje boter. Beleg ze met de garnituur en bestrooi ze met de verkruimelde geitenkaas, de kruiden en de radijsscheuten. Besprenkel met een beetje yoghurtsaus en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per portie: Energie: 742 Kcal - Vetten: 46 g - Koolhydraten: 52 g - Vezels: 5 g - Eiwitten: 27 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 742 Kcal - Vetten: 46 g - Koolhydraten: 52 g - Vezels: 5 g - Eiwitten: 27 g
Moederdag
Hoofdgerecht
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Room | Haver | 15% V.G.
Inex Room | Haver | 15% V.G.
3 × 20 cl
2de tegen -50%
1
85
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Yoghurt | Natuur | Bifidus | Probiotica
Activia Yoghurt | Natuur | Bifidus | Probiotica
4 x 125 gr
2= gratis collect
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
    Komkommer
    Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    89
    Rode biet | Gekookt | Bio
    Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
    1 st
    Bio
      1
      65
      Rode radijzen | Bussel
      Delhaize Rode radijzen | Bussel
      1 st
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      09
      Rode kool
      Delhaize Rode kool
      1 st
      2
      29
      Appel | Golden
      Delhaize Appel | Golden
      6 st
      2
      39
      Geitenkaas | Zacht | Porties
      Président Geitenkaas | Zacht | Porties
      2 × 200 gr
      4
      89

      Reeds in je keuken

      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      €44,94