Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHavermoutpannenkoekjes
Delhaize logo
  • Havermoutpannenkoekjes
    C

Havermoutpannenkoekjes

HavermoutpannenkoekjesC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
14 porties
  • 70 g zelfrijzende bloem
  • 30 g havermout
  • 25 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml melk
  • 4 eieren
  • 5 g boter
  • 1 snufje zout
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 70 g zelfrijzende bloem
  • 30 g havermout
  • 25 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml melk
  • 4 eieren
  • 5 g boter
  • 1 snufje zout
  • 30 ml zonnebloemolie

Begin met koken

1
Zin in een lekker ontbijtje? Of een hartig tussendoortje? Dan zijn deze havermoutpannenkoeken helemaal je ding.
2
Klaar? Rooster de havermout in een hete pan tot deze goudbruin wordt en je een lichte koekjesgeur ervaart. Verwarm ondertussen de melk en klontje boter in een steelpan tot de boter gesmolten is en de melk best wel wat warm is.
3
Meng nu alle droge ingrediënten samen: de zelfrijzende bloem, havermout, suikers en het snuifje zout. Voeg hier nu het mengsel van de warme melk aan toe. Roer alles goed om en zet het mengsel gedurende 30-40 min. aan de kant. Dit zorgt ervoor dat de haver het vocht goed opslorpt en je een stevig en homogeen mengsel krijgt.
4
Zo, na een goed half uurtje kan je van start gaan. Je bakt je pannenkoekjes het best in een antikleefpan met wat zonnebloemolie. Oh, en met deze toppings smaken ze nóg beter.
5
rood fruit / gepofte quinoa / gedroogde veenbessen & esdoorn siroop
6
exotisch: passievrucht / physalis / yoghurt & esdoorn siroop
7
banaan / chocolade krullen / geroosterde kokos schilfers & honing
1
Zin in een lekker ontbijtje? Of een hartig tussendoortje? Dan zijn deze havermoutpannenkoeken helemaal je ding.
2
Klaar? Rooster de havermout in een hete pan tot deze goudbruin wordt en je een lichte koekjesgeur ervaart. Verwarm ondertussen de melk en klontje boter in een steelpan tot de boter gesmolten is en de melk best wel wat warm is.
3
Meng nu alle droge ingrediënten samen: de zelfrijzende bloem, havermout, suikers en het snuifje zout. Voeg hier nu het mengsel van de warme melk aan toe. Roer alles goed om en zet het mengsel gedurende 30-40 min. aan de kant. Dit zorgt ervoor dat de haver het vocht goed opslorpt en je een stevig en homogeen mengsel krijgt.
4
Zo, na een goed half uurtje kan je van start gaan. Je bakt je pannenkoekjes het best in een antikleefpan met wat zonnebloemolie. Oh, en met deze toppings smaken ze nóg beter.
5
rood fruit / gepofte quinoa / gedroogde veenbessen & esdoorn siroop
6
exotisch: passievrucht / physalis / yoghurt & esdoorn siroop
7
banaan / chocolade krullen / geroosterde kokos schilfers & honing
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 775; energie (kCal): 186; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 7,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 89,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 775; energie (kCal): 186; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 7,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 89,48
Vegetarisch
Lichtmis,Brunch
Ontbijt

Ingrediënten voor 14 personen

Toon:

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Havermout | Express
Quaker Havermout | Express
231 gr
2
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Suiker | Gevanillineerd
Delhaize Suiker | Gevanillineerd
10 x 8 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
49
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39

      Reeds in je keuken

      Boter | Zacht
      Paysan Breton Boter | Zacht
      125 gr
      2
      39
      Totaal:
      €21,20