1
Snijd 850 g trostomaten in 4, 2 rode uien in 8 en 6 ongepelde teentjes knoflook in 2. Doe alles in een grote ovenschaal, met de steeltjes van de tomaten. Besprenkel met 4 el olijfolie, voeg 3 takjes rozemarijn, peper en zout toe. Laat 1u in de oven bakken (voorverwarmd op 180°C).
2
Meng 500 g lamsgehakt met 1 ei, 4 el paneermeel, 6 geriste takjes tijm, peper en zout. Verdeel de bereiding in 8 porties. Verwijder het onderste gedeelte van 1 spitskool en maak de bladeren één per één los (8 stuks). Dompel ze 2 min in een pot kokend water en dan in ijskoud water.
3
Snijd ze in 2, verwijder de centrale nerf en leg de 2 helften kruiselings op elkaar. Leg er een portie lamsgehakt bovenop en rol op, zoals een nem.
4
Bak de rolletjes 5 min. op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met 30 g warme boter. Kruid met peper en zout. Giet de inhoud van de schaal met de tomaten door een zeef met fijn rooster in een grote kom. Druk goed om er zoveel mogelijk pulp en sap uit te persen.
5
Breng verder op smaak en giet in een ovenschaal. Schik de rolletjes in de saus, leg er 100 g kalamataolijven rond en bestrooi met 3 geriste takjes tijm.
6
Bak 30 min. in de oven. Dien warm op, met rijst, Griekse pasta of tarwe, bijv. van Elby.
7
Cuisez 30 min. au four. Servez chaud, avec du riz, des petites pâtes grecques ou du blé genre Ebly.
1
Snijd 850 g trostomaten in 4, 2 rode uien in 8 en 6 ongepelde teentjes knoflook in 2. Doe alles in een grote ovenschaal, met de steeltjes van de tomaten. Besprenkel met 4 el olijfolie, voeg 3 takjes rozemarijn, peper en zout toe. Laat 1u in de oven bakken (voorverwarmd op 180°C).
2
Meng 500 g lamsgehakt met 1 ei, 4 el paneermeel, 6 geriste takjes tijm, peper en zout. Verdeel de bereiding in 8 porties. Verwijder het onderste gedeelte van 1 spitskool en maak de bladeren één per één los (8 stuks). Dompel ze 2 min in een pot kokend water en dan in ijskoud water.
3
Snijd ze in 2, verwijder de centrale nerf en leg de 2 helften kruiselings op elkaar. Leg er een portie lamsgehakt bovenop en rol op, zoals een nem.
4
Bak de rolletjes 5 min. op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met 30 g warme boter. Kruid met peper en zout. Giet de inhoud van de schaal met de tomaten door een zeef met fijn rooster in een grote kom. Druk goed om er zoveel mogelijk pulp en sap uit te persen.
5
Breng verder op smaak en giet in een ovenschaal. Schik de rolletjes in de saus, leg er 100 g kalamataolijven rond en bestrooi met 3 geriste takjes tijm.
6
Bak 30 min. in de oven. Dien warm op, met rijst, Griekse pasta of tarwe, bijv. van Elby.
7
Cuisez 30 min. au four. Servez chaud, avec du riz, des petites pâtes grecques ou du blé genre Ebly.