1
Kook de koolbladeren 2 min. in een grote kookpot kokend water. Dompel ze inkoud water en laat ze goed uitlekken.
2
Leg een koolblad helemaal plat op een plank en snijd een stukje van de centrale nerf weg om het fijner te maken. Leg er ¼ van het vlees op (in de vorm van een grote gehaktbal) en vouw er het koolblad over om het goed te omhullen. Maak 4 koolballetjes op dezelfde manier en leg ze in een kleine sauteerpan. Giet er de kalfsfond bij, zet het deksel op de pan en laat 15 min. pruttelen.
3
Fruit intussen de gehakte sjalot en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olijfolie. Voeg de tomato frito na 5 min. toe en laat 2 min. sudderen. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Haal de koolballetjes uit de sauteerpan, giet er de tomatensaus in en meng goed. Breng verder op smaak en doe de koolballetjes terug in de saus. Laat nog 15 min. koken, met halfopen deksel.
5
Dien heel warm op, met de rijst.
1
Kook de koolbladeren 2 min. in een grote kookpot kokend water. Dompel ze inkoud water en laat ze goed uitlekken.
2
Leg een koolblad helemaal plat op een plank en snijd een stukje van de centrale nerf weg om het fijner te maken. Leg er ¼ van het vlees op (in de vorm van een grote gehaktbal) en vouw er het koolblad over om het goed te omhullen. Maak 4 koolballetjes op dezelfde manier en leg ze in een kleine sauteerpan. Giet er de kalfsfond bij, zet het deksel op de pan en laat 15 min. pruttelen.
3
Fruit intussen de gehakte sjalot en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olijfolie. Voeg de tomato frito na 5 min. toe en laat 2 min. sudderen. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Haal de koolballetjes uit de sauteerpan, giet er de tomatensaus in en meng goed. Breng verder op smaak en doe de koolballetjes terug in de saus. Laat nog 15 min. koken, met halfopen deksel.
5
Dien heel warm op, met de rijst.