Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGevulde courgettes en penne met kerstomaten
Delhaize logo
  • Gevulde courgettes en penne met kerstomaten
    A

Gevulde courgettes en penne met kerstomaten

door Line Couvreur
Gevulde courgettes en penne met kerstomatenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g Bio varkensgehakt
  • 2 bio courgettes
  • 250 g biokerstomaten
  • 1/2 bussel biobasilicum
  • 2 takjes biotijm
  • 320 g biopenne
  • 100 g biologische feta
  • 100 g biologische parmezaan
  • 1/2 kl biorietsuiker
  • 70 g ontpitte groene bio-olijven
  • 4 el bio olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g Bio varkensgehakt
  • 2 bio courgettes
  • 250 g biokerstomaten
  • 1/2 bussel biobasilicum
  • 2 takjes biotijm
  • 320 g biopenne
  • 100 g biologische feta
  • 100 g biologische parmezaan
  • 1/2 kl biorietsuiker
  • 70 g ontpitte groene bio-olijven
  • 4 el bio olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 35 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een kleine schaal en prik ze in. Meng ze met 1 el olijfolie, de suiker en zout en schuif in de oven. Bekleed een ovenschaal met bakpapier, snijd de courgettes overlangs in 2 en leg ze in de schaal, met de snijkant naar onder. Bak ze 15 min. Verhoog de oventemperatuur tot 190°C en laat de tomaten nog 15 min. extra bakken.
2
Hol de halve courgettes uit met een lepel (houd het vruchtvlees apart voor een andere bereiding). Meng het gehakt, de olijven in schijfjes, de tijm en de verkruimelde feta (houd er een beetje apart voor de afwerking). Vul de halve courgettes met deze bereiding, leg ze in een geoliede ovenschaal, bestrooi ze met de rest van de feta en schuif ze 20 min. in de oven (op 190°C).
3
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met de gegrilde kerstomaten en 2 el olijfolie. Breng verder op smaak.
4
Serveer met de gevulde courgettes en werk af met basilicum. Vergeet de kom geraspte parmigiano niet op tafel te zetten!
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een kleine schaal en prik ze in. Meng ze met 1 el olijfolie, de suiker en zout en schuif in de oven. Bekleed een ovenschaal met bakpapier, snijd de courgettes overlangs in 2 en leg ze in de schaal, met de snijkant naar onder. Bak ze 15 min. Verhoog de oventemperatuur tot 190°C en laat de tomaten nog 15 min. extra bakken.
2
Hol de halve courgettes uit met een lepel (houd het vruchtvlees apart voor een andere bereiding). Meng het gehakt, de olijven in schijfjes, de tijm en de verkruimelde feta (houd er een beetje apart voor de afwerking). Vul de halve courgettes met deze bereiding, leg ze in een geoliede ovenschaal, bestrooi ze met de rest van de feta en schuif ze 20 min. in de oven (op 190°C).
3
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met de gegrilde kerstomaten en 2 el olijfolie. Breng verder op smaak.
4
Serveer met de gevulde courgettes en werk af met basilicum. Vergeet de kom geraspte parmigiano niet op tafel te zetten!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 193 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 16,4 g - Vezels: 3,6 g - Eiwitten: 9,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 193 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 16,4 g - Vezels: 3,6 g - Eiwitten: 9,1 g
Italiaans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid
Delhaize Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid
300 gr
3
49
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Pasta | Penne Rigate N20
La Molisana Pasta | Penne Rigate N20
500 gr
2+1 gratis
2
19
Feta | Bio
Delhaize Feta | Bio
150 gr
Bio
    2
    59
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Olijven | Groen | Ontpit
    Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
    130 gr
    2+1 gratis
    2
    59

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | 5 Bessen
    Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
    40 gr
    1
    99
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €21,23