Recept zoekresultatenGevulde parelhoen met rijst, gegrilde groenten en gevogeltejus met veenbessen
Delhaize logo
  • Gevulde parelhoen met rijst, gegrilde groenten en gevogeltejus met veenbessen
    A

Gevulde parelhoen met rijst, gegrilde groenten en gevogeltejus met veenbessen

door Loïc Van Impe
Gevulde parelhoen met rijst, gegrilde groenten en gevogeltejus met veenbessenA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 parelhoen
  • 2 dl water
  • 1 bussel wortelen
  • 500 g spruiten
  • 2 zoete uien
  • 4 takjes tijm
  • 1 kg krieltjes
  • 200 g rijst voor sushi
  • 2 bokalen gevogeltefond (1,9 dl)
  • 1 pot veenbessencompote (410 g)
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 parelhoen
  • 2 dl water
  • 1 bussel wortelen
  • 500 g spruiten
  • 2 zoete uien
  • 4 takjes tijm
  • 1 kg krieltjes
  • 200 g rijst voor sushi
  • 2 bokalen gevogeltefond (1,9 dl)
  • 1 pot veenbessencompote (410 g)
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 1 u kooktijd (+ 20 min. rusttijd)
1
Spoel de rijst onder koud water. Kook hem volgens de instructies op de verpakking, met het water en beperk de kooktijd tot 5 min. Zet het deksel op de pan en laat rusten tot het water volledig geabsorbeerd is.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Borstel de wortelen, maar schil ze niet. Leg ze in een heel grote ovenschaal (of in de braadslee van de oven). Pel de uien en snijd ze in 4. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en verwijder het harde onderste gedeelte af. Voeg de ongeschilde krieltjes, de uien en de spruitjes toe in de ovenschaal. Besprenkel alles met 6 el olijfolie, kruid met de takjes tijm, peper en zout.
3
Meng de rijst met de helft van de veenbessencompote, kruid met peper en zout. Vul er de parelhoen mee en bestrijk met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de parelhoen op het rooster van de oven, schuif in de oven en zet er de groenteschaal onder (de groenten worden tijdens het bakken dus besprenkeld met de parelhoenjus). Bak alles gedurende 1 u en laat nog 20 min. in de uitgeschakelde oven rusten.
4
Laat de gevogeltefond intussen voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur en schep er dan de rest van de veenbessencompote bij. Laat 2 min. pruttelen en breng verder op smaak. Serveer bij de parelhoen en de groenten.
1
Spoel de rijst onder koud water. Kook hem volgens de instructies op de verpakking, met het water en beperk de kooktijd tot 5 min. Zet het deksel op de pan en laat rusten tot het water volledig geabsorbeerd is.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Borstel de wortelen, maar schil ze niet. Leg ze in een heel grote ovenschaal (of in de braadslee van de oven). Pel de uien en snijd ze in 4. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en verwijder het harde onderste gedeelte af. Voeg de ongeschilde krieltjes, de uien en de spruitjes toe in de ovenschaal. Besprenkel alles met 6 el olijfolie, kruid met de takjes tijm, peper en zout.
3
Meng de rijst met de helft van de veenbessencompote, kruid met peper en zout. Vul er de parelhoen mee en bestrijk met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de parelhoen op het rooster van de oven, schuif in de oven en zet er de groenteschaal onder (de groenten worden tijdens het bakken dus besprenkeld met de parelhoenjus). Bak alles gedurende 1 u en laat nog 20 min. in de uitgeschakelde oven rusten.
4
Laat de gevogeltefond intussen voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur en schep er dan de rest van de veenbessencompote bij. Laat 2 min. pruttelen en breng verder op smaak. Serveer bij de parelhoen en de groenten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 104 kcal - Vetten: 4,0 g - Koolhydraten: 11,2 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 5,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 104 kcal - Vetten: 4,0 g - Koolhydraten: 11,2 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 5,1 g
Frans
Lactose vrij
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Borstfilet | Parelhoen
Delhaize Borstfilet | Parelhoen
8 × +/- 205 gr
+/-€
6
56
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Spruiten | Geschoond
Delhaize Spruiten | Geschoond
500 gr
3
29
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Sushi rijst
Saitaku Sushi rijst
500 gr
3
85
Bouillon | Rund | Vetarm
365 Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
46
Appelmoes
Delhaize Appelmoes
360 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet-bruisend | XXL | PET
Evian Mineraalwater | Niet-bruisend | XXL | PET
6 l
2+2 Online Only
5
85
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
750 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Totaal:
+/-€71,09