1
Spoel de rijst onder koud water. Kook hem volgens de instructies op de verpakking, met het water en beperk de kooktijd tot 5 min. Zet het deksel op de pan en laat rusten tot het water volledig geabsorbeerd is.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Borstel de wortelen, maar schil ze niet. Leg ze in een heel grote ovenschaal (of in de braadslee van de oven). Pel de uien en snijd ze in 4. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en verwijder het harde onderste gedeelte af. Voeg de ongeschilde krieltjes, de uien en de spruitjes toe in de ovenschaal. Besprenkel alles met 6 el olijfolie, kruid met de takjes tijm, peper en zout.
3
Meng de rijst met de helft van de veenbessencompote, kruid met peper en zout. Vul er de parelhoen mee en bestrijk met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de parelhoen op het rooster van de oven, schuif in de oven en zet er de groenteschaal onder (de groenten worden tijdens het bakken dus besprenkeld met de parelhoenjus). Bak alles gedurende 1 u en laat nog 20 min. in de uitgeschakelde oven rusten.
4
Laat de gevogeltefond intussen voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur en schep er dan de rest van de veenbessencompote bij. Laat 2 min. pruttelen en breng verder op smaak. Serveer bij de parelhoen en de groenten.
1
Spoel de rijst onder koud water. Kook hem volgens de instructies op de verpakking, met het water en beperk de kooktijd tot 5 min. Zet het deksel op de pan en laat rusten tot het water volledig geabsorbeerd is.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Borstel de wortelen, maar schil ze niet. Leg ze in een heel grote ovenschaal (of in de braadslee van de oven). Pel de uien en snijd ze in 4. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en verwijder het harde onderste gedeelte af. Voeg de ongeschilde krieltjes, de uien en de spruitjes toe in de ovenschaal. Besprenkel alles met 6 el olijfolie, kruid met de takjes tijm, peper en zout.
3
Meng de rijst met de helft van de veenbessencompote, kruid met peper en zout. Vul er de parelhoen mee en bestrijk met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de parelhoen op het rooster van de oven, schuif in de oven en zet er de groenteschaal onder (de groenten worden tijdens het bakken dus besprenkeld met de parelhoenjus). Bak alles gedurende 1 u en laat nog 20 min. in de uitgeschakelde oven rusten.
4
Laat de gevogeltefond intussen voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur en schep er dan de rest van de veenbessencompote bij. Laat 2 min. pruttelen en breng verder op smaak. Serveer bij de parelhoen en de groenten.