1
Kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng intussen de mirin, sake, Japanse sojasaus en de griessuiker met het water en zet opzij.
3
Snij het vlees in fijne plakjes. Snij de shiitakes, de preien, de wortelen en de ui fijn. Snij de tofu in blokjes. Serveer al deze ingrediënten op een schaal en de uitgelekte noedels in een grote kom.
4
Neem 4 kommetjes, breek en klop er de eieren met een vork in los.
5
Verwarm olie of een noot reuzel in een wok (of grote braadpan) op een kookplaat in het midden van de tafel. Roerbak er het vlees in en voeg halfweg de groenten, de noedels, de tofu en de bouillon toe. Roer op vrij hoog vuur tot alles naar eigen smaak gaar is (Je kan alles in één keer roerbakken of met de helft van de ingrediënten beginnen en de rest tijdens de maaltijd geleidelijk aan toevoegen).
6
Iedereen bedient zich naar eigen smaak van de gebakken ingrediënten en doopt deze voor ze te eten in het losgeklopte ei.
1
Kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng intussen de mirin, sake, Japanse sojasaus en de griessuiker met het water en zet opzij.
3
Snij het vlees in fijne plakjes. Snij de shiitakes, de preien, de wortelen en de ui fijn. Snij de tofu in blokjes. Serveer al deze ingrediënten op een schaal en de uitgelekte noedels in een grote kom.
4
Neem 4 kommetjes, breek en klop er de eieren met een vork in los.
5
Verwarm olie of een noot reuzel in een wok (of grote braadpan) op een kookplaat in het midden van de tafel. Roerbak er het vlees in en voeg halfweg de groenten, de noedels, de tofu en de bouillon toe. Roer op vrij hoog vuur tot alles naar eigen smaak gaar is (Je kan alles in één keer roerbakken of met de helft van de ingrediënten beginnen en de rest tijdens de maaltijd geleidelijk aan toevoegen).
6
Iedereen bedient zich naar eigen smaak van de gebakken ingrediënten en doopt deze voor ze te eten in het losgeklopte ei.